Παναγής Καππάτος: Συνεχίζει σταθερά την μηνιαία ενημέρωση των πολιτών - Δείτε το newsletter Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 09:52

Παναγής Καππάτος: Συνεχίζει σταθερά την μηνιαία ενημέρωση των πολιτών - Δείτε το newsletter Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου

 Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2023

Πατήστε εδώ αν το ενημερωτικό δεν εμφανίζεται

Προβολή ενημερωτικού στον περιηγητή σας

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ενημερωτικό Δελτίο

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2023  

­

Φίλες και φίλοι, 

Πέρασαν αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που σας ενημέρωσα για την δραστηριότητα μου με το ενημερωτικό δελτίο που έχω καθιερώσει να σας αποστέλλω και να δημοσιεύω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του τόπου μας. 

Στο διάστημα αυτό είχαμε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Με την υποστήριξή σας, με την αγάπη σας  με τιμήσατε για ακόμη μια φορά για να σας εκπροσωπήσω στη νέα βουλή και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Από την πλούσια καθημερινή μου δραστηριότητα, προκύπτουν ζητήματα που οφείλω να αναδείξω ως εκπρόσωπος σας στο κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων σας παραθέτω σε αυτό το ενημερωτικό την δραστηριότητα μου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου εντός και εκτός Κοινοβουλίου. 

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και την ανταλλαγή σημαντικών απόψεων που έχουμε αναπτύξει. 

Παραμένω πάντα στη διάθεση σας. 

Με τιμή, 

Παναγής Καππάτος 

­
­
­
­
­
­

Η Δράση μου στη Βουλή 

Ολομέλεια

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ)2019/2121 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132 όσον αφορά τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών»

Η στήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τις  μικρομεσσαίες επιχειρήσεις που θα τις οδηγήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Τα τελευταία 4 χρόνια δημιουργήθηκαν περίπου 29,000 νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας,  έχει θετικό αντίκτυπο στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα και στην εγχώρια ανάπτυξη. 



 

Ομιλία στην Ολομέλεια για τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας(13/09/2023) Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας της Δικαστικής Αστυνομίας.

Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς, των οποίων η πλήρωση θα γίνει με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μια (1) του κλάδου ΤΕ και δύο (2) του κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ "Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης ΟΤΑ  Ά και ΄Β βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις" (03/10/2023)

Σε λίγες ημέρες οι πολίτες εκλέγουμε τις Περιφερειακές και Δημοτικές Διοικήσεις, για την επόμενη πενταετία.

Υπό αυτή την έννοια, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται να προετοιμάσει τις Αρχές των Δήμων και Περιφερειών της χώρας που θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Παναγής Καππάτος Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας:

 «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του κορωνοιού covid 19, τηνενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την ενιαία λίστα χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις» (4/10/2023)
 

Παναγής Καππάτος Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Κύρωση της από 10.09.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Επείγουσες διατάξεις για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και τη μετάθεση της ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας" (Α150)» (18/10/2023)

Ομιλία στην Ολομέλεια της βουλής για το Ν/Σ του Υπουργείου Τουρισμού«Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης» (25/10/2023)

Στην ομιλία μου τόνισα το παράδειγμα της Κεφαλονιάς, όπου ο Οινοτουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού τουριστικού προϊόντος. Η Κεφαλονιά θεωρείται πλέον καταξιωμένος οινικός τουρισμός της δυτικής Ελλάδας και ταυτισμένη με την ποικιλία Ρομπόλα, που δίνει το όνομά της στην ποικιλία ΠΟΠ.

Ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας και της ταχείας ανάπτυξης του Οινοτουρισμού στο νησί μας είναι η ίδρυση του (ΣΟΚ) Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ένα εργαλείο συνεργασίας για την προώθηση και την ενδυνάμωση του κλάδου, την ανάπτυξη κοινών δράσεων αλλά και την καθιέρωση της Κεφαλονιάς ως οινικού προορισμού με επίκεντρο την Τοπική Ανάπτυξη.

Επιτροπές

Περισσότερα 
­
Συναντήσεις σε Υπουργεία
Διαβάστε Περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα
­

Εκδηλώσεις 

Μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη και την Πρόεδρο του Κ.ΔΗ.Φ ΑμεΑ ΥΠΕΡΙΩΝ στο Ληξούρι, στον αγιασμό του κέντρου για την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους (20-09-2023)
Περισσότερα 

Eκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων Ιταλών στρατιωτών της Μεραρχίας Acqui


Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εκτέλεση των Ιταλών στρατιωτών και η μνήμη τους εορτάστηκε στο Αργοστόλι παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροζέτο, καθώς και του Γ.Γ. του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, Αντώνη Οικονόμου 

(14-10-2023)

Περισσότερα

Επιχειρηματικά Βραβεία του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Παρουσία του Γ.Γ Εμπορίου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλου 

(30-09-2023)

Περισσότερα

Στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων στη βράβευση 12 νέων μαθητριών και μαθητών που διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2023 

Συγχαρητήρια στα παιδιά! 

(09-11-2023)

Περισσότερα
Μαζί με την Υφ. Παιδείας κα. Ζέττα Μακρή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου (20-10-2023)
Περισσότερα 
Τιμή μας η πολυήμερη επίσκεψη του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Κεφαλονιά με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου 
Περισσότερα 

Στην ετήσια εκδήλωση Τιμής στους Εθνικούς μας Ευεργέτες

(30-09-2023)

Στην δοξολογία της Μητρόπολης Κεφαλονιάς για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Τους ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας (21-10-2023)
Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας 
Περισσότερα

Στον Εσπερινό της Παναγίας Ρακιντζή στο Αργοστόλι

Περισσότερα
Στην Καθολική Εκκλησία του Αργοστολίου για τον εορτασμό της Παναγίας Πρεβεζάνας 
Περισσότερα

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών της Ιθάκης. Μαζί με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, τον Πρόεδρο της Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ιθάκης Τάσο Γριμποβιώτη, τη γραμματέα Νότα Δούκα καθώς και πλήθος πιστών 

(09-09-2023)

Στην Ιθάκη μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 
Περισσότερα
Τον Οκτώβριο συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι τιμή μου να υπηρετώ ως Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης τη Μεγάλη Φιλελελεύθερη Παράταξη. Ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι η στιγμή που ο  Κωνσταντίνος Καραμανλής ψηφίζει στις πρώτες ελεύθερες εκλογές του 1974 με πρόεδρο Εφορευτικής Επιτροπής τον αείμνηστο πατέρα μου Σπύρο-Διονύσιο Καππάτο.
Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Υποδεχθήκαμε τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Πέτρο Σπανάκη, καθώς και τους  εκλεκτούς συναδέλφους βουλευτές κ. Σπύρο Κουλκουδίνα, Γιώργο Βρεττάκο και Σπύρο Κυριάκη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υποψηφιότητας της Περιφερειάρχη κας. Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου
Yπογραφή της προγραμματικής σύμβασης 4.000.000 ευρώ με τον Δήμο Αργοστολίου και τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο για έργα αποκατάστασης του Ιανού

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΦοΔΣΑ στο Αργοστόλι, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκου
Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα στο Νύφι – Παρουσία Δημάρχου Αργοστολίου και Βουλευτή η εγκατάσταση του εργολάβου
Περισσότερα 

Συγχαρητήρια στους επανεκλεγείς και νεοεκλεγέντες Δημάρχους του Νομού μας

Θα βρίσκομαι δίπλα τους 

Περισσότερα 
Ισχυρή η σχέση εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περισσότερα

Επισκέψεις

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου με αφορμή τη λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου
Περισσότερα
Στην 359 ΜΑΕΔΥ στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς "Άννα Πολλάτου"
Στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς 
Σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ιθάκης 

Ραδιοφωνικές Συνεντεύξεις

Inkefalonia Radio 89,2

https://shorturl.at/rDLMS

­

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα 

Στην προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου
Περισσότερα
Με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αργοστολίου Αλέξανδρο Παντελειό και τον δημοτικό σύμβουλο Διονύση Τρωιάνο σε προεκλογική επίσκεψη στο Πολιτικό μου Γραφείο
­

Έναρξη νέας Σχολικής Χρονιάς 

 

Περισσότερα
Περισσότερα
­
Περισσότερα
Περισσότερα 
­
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Μαρτίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Απριλίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Μαϊου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιουνίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιουλίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Αυγούστου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Σεπτεμβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Οκτωβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Νοεμβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Δεκεμβρίου 2022
­

Παναγής Καππάτος 

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης - Ν.Δ

Πολιτικό Γραφείο Κεφαλονιάς

Λεωφόρος Βεργωτή 1,  Αργοστόλι, 28100

Τηλ.: 2671026011

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.




00 inkefalonia general ad 300X250