Μήπως δεν πίνεις αρκετό νερό; Τα σημάδια που δείχνουν αφυδάτωση!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 12:44

Μήπως δεν πίνεις αρκετό νερό; Τα σημάδια που δείχνουν αφυδάτωση!

Istock

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την καλή κατάσταση του οργανισμού μας.

Κάποιες φορές όμως μπορεί να αμελείς να πίνεις όσο νερό χρειάζεται και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τα συμπτώματα της αφυδάτωσης μπορεί να είναι από ενοχλητικά έως επικίνδυνα!

Δείτε παρακάτω τα σημάδια που δείχνουν πως δεν πίνεις τόσο νερό όσο χρειάζεσαι:

Έντονη δίψα: Όταν αισθάνεσαι ήδη πως διψάς, αυτό είναι το πρώτο σημάδι της αφυδάτωσης! Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό σε τακτά διαστήματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κούραση, έλλειψη συγκέντρωσης, ένταση: Η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει και τη διάθεσή σου. Μπορεί να φαίνεσαι άυπνη, κουρασμένη και αφηρημένη και όλα αυτά επειδή δεν έχεις ενυδατωθεί σωστά!

Θολή όραση: Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι η ξηροφθαλμία και η θολή όραση. Όταν πέφτει το επίπεδο των σωματικών υγρών, επηρεάζονται όλα τα μέρη του σώματος.

Πονοκέφαλος: Πονοκέφαλος ή ημικρανία, μπορεί να προκληθεί σε διάφορα επίπεδα όταν δεν πίνεις νερό. Ιδιαίτερα εάν γυμνάζεσαι και συνεχίσεις την άσκηση αφυδατωμένη, μπορεί  να επιφέρει αδυναμία, ζάλη ή ναυτία!

Επιπλέον, μπορεί να έχεις μία τέλεια ρουτίνα περιποίησης, όμως πρέπει να γνωρίζεις πως όσο κλισέ και αν ακούγεται, η έλλειψη ενυδάτωσης, κάνει θαμπό το δέρμα και τα μαλλιά σου. Οπότε μην ξεχνάς να πίνεις νερό!

glance.gr