Εμβόλιο: Ανοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40 - 44

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 16:07

Εμβόλιο: Ανοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40 - 44

Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, θα υπάρξει άμεσα αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα

Ανοιξε γύρω στις 20:00 της Μεγάλης Τετάρτης η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού τους και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, όσοι πολίτες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 40 - 44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Επομένως λίγο μετά τις 20:00 της Τετάρτης, όσοι πολίτες βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 40 - 44 και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα για να μπουν στο emvolio.gov.gr, να κλείσουν το ραντεβού τους και να κάνουν το εμβόλιο. Πάντως, λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, θα υπάρξει άμεσα αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

«Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού και σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε κατά την ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης, τόνισε ότι ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. «Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

O κ. Κικίλιας μίλησε και για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, ενώ αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. «Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως από το βράδυ της μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 30-39 ετών, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 45 - 49. Με αυτόν τον τρόπο τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες από 30 ετών και άνω. Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν την περίοδο του Πάσχα, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα, οπότε και δεν θα πραγματοποιηθούν εμβόλια.

Πηγή: ethnos.gr 


Ετικέτες: