Γκρανόλα: Πέντε τρόποι να την προσθέσεις με επιτυχία και νοστιμιά στην κουζίνα σου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 12:56

Γκρανόλα: Πέντε τρόποι να την προσθέσεις με επιτυχία και νοστιμιά στην κουζίνα σου

Η γκρανόλα έχει καθιερωθεί πια ως θρεπτικό πρωινό και έχει καλό λόγο: Προσφέροντας ίνες και πρωτεΐνη σε κάθε μπουκιά, η σωστή γκρανόλα μπορεί να αποτελέσει μια διατροφική «γροθιά». Το ερώτημα είναι αν ξέρεις να τη χρησιμοποιείς γιατί η γκρανόλα δεν χρησιμοποιείται μόνο με τη μορφή δημητριακών με γάλα ή γιαούρτι.

Ιδού μερικές ιδέες για να απολαύσεις αυτή τη θρεπτική τροφή κάθε μέρα. Ποικιλία, γεύση και θρεπτική νοστιμιά, αφού ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι είναι η γκρανόλα, για όσους δεν γνωρίζουν ακριβώς.

Η γκρανόλα, λοιπόν, είναι θρεπτικό πρωινό ή σνακ με βάση την βρώμη, μαζί με την οποία αναμειγνύονται διάφοροι ξηροί καρποί, ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και σπόροι για προσθήκη επιπλέον θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών.

Πάμε για τις προτάσεις μας, λοιπόν.

Πασπάλισέ τη πάνω από τη σούπα
Οι σούπες είναι υπέροχες ειδικά τώρα το χειμώνα και δεν είναι δύσκολο να τις κάνεις μοναδικές, προσθέτοντας τη γκρανόλα στο μείγμα. Πρόσθεσε ένα ¼ φλιτζανιού αυτού του τραγανού υλικού σε αλμυρές σούπες που έχουν βάση τα λαχανικά, όπως ντομάτα ή κουνουπίδι, για να προσθέσεις υφή και μια νότα γλυκύτητας.

Χρησιμοποίησε μια χούφτα στη σαλάτα σου
Τα ραπανάκια, τα καρότα και τα καρύδια μπορούν να προσθέσουν μια τραγανή γεύση στις σαλάτες σου, αλλά δεν είναι σαν την γκρανόλα. Αν και η γκρανόλα μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε είδος σαλάτας, είναι ιδιαίτερα νόστιμη σε χορτοφαγικές εκδοχές. Ρίξε την τελευταία στιγμή λίγη γκρανόλα πάνω από τη σαλάτα σου για να κάνεις καλύτερη την υφή.

Πρόσθεσέ τη σε χειροποίητες σοκολάτες
Και όμως είναι δυνατόν να κάνεις τη σοκολάτα ακόμα πιο νόστιμη απ’ ότι είναι. Πρόσθεσε μέσα στη συνταγή αποξηραμένα κεράσια, ψιλοκομμένα πεκάν και τη γκρανόλα πάνω από τη μαύρη σοκολάτα. Η γκρανόλα φέρνει την τέλεια ισορροπία γεύσης με τα βουτυράτα πεκάν και τα ξινά κεράσια.

Ρίξε γκρανόλα πάνω στα γλυκά σου
Αυτή η ιδέα είναι τόσο απλή που δεν χρειάζεται καν να τροποποιήσεις τη συνταγή σου. Απλώς πρόσθεσε μια χούφτα γκρανόλα στα muffin, στα cookie ή στα pancakes για λίγη επιπλέον ενέργεια. Bake Granola Over Apples

Ψήσε τη γκρανόλα πάνω από τα μήλα
Αυτό το υγιεινό επιδόρπιο φούρνου είναι τόσο απλό να ετοιμαστεί και θέλει μόνο πέντε λεπτά ή λιγότερο. Ανακάτεψε τη γκρανόλα (βάλε μια γενναιόδωρη δόση), πασπάλισε με καστανή ζάχαρη, περίπου δύο κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και λίγη κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα κομμένα μήλα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και ρίξε από πάνω τη γκρανόλα. Κάλυψε ολόκληρο το υλικό με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 350 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αυτό ήταν!

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250