7 διατροφικά hacks για να τρως φυτικές ίνες όλη την εβδομάδα. Ναι, και στο επιδόρπιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 18:00

7 διατροφικά hacks για να τρως φυτικές ίνες όλη την εβδομάδα. Ναι, και στο επιδόρπιο

unsplash

Αν υπάρχουν δύο wellness στόχοι με τους οποίους πρέπει να ξεκινάει κάθε εβδομάδα, αυτοί είναι: να πίνουμε περισσότερο νερό και να τρώμε όσες περισσότερες φυτικές ίνες μπορούμε.

Ας κλείσουμε λοιπόν τον πρώτο μήνα του 2021 με μερικά ακόμη διατροφικά hacks για περισσότερες φυτικές ίνες, σε καθημερινή βάση. Αν νομίζεις ότι το μυστικό κρύβεται μόνο στις πολλές σαλάτες, τότε κάνεις λάθος. Χρειάζονται μερικές μικρές αλλαγές και μετατροπές στις ήδη υπάρχουσες συνταγές αν θες να βελτιώσεις τη διατροφή σου. Άφησέ το πάνω μας.

Φτιάξε σπιτική πέστο

Αντί να αγοράσεις έτοιμες, μπορείς να κάνεις τη δική σου πέστο λαχανικών στο σπίτι, ώστε να ελέγξεις και το πόσο αλάτι ή λάδι θα μπει. Αξιοποίησε τα λαχανικά που έχεις και φτιάξε μία γερή ποσότητα πέστο ώστε να τη χρησιμοποιείς όλη την εβδομάδα σε σαλάτες, ζυμαρικά αλλά και ως dip με άλλα λαχανικά.

Σνακ με φυτικές ίνες

Οι ιδέες για σνακ είναι αμέτρητες. Λατρεύουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα, αλλά μπορούμε να φτιάχνουμε μία παρτίδα ρεβίθια στον φούρνο και να γίνονται καθημερινό σνακ. Παίρνεις έτσι φυτικές ίνες και πρωτεΐνη σε μία μπουκιά. Ψήσε τα στον φούρνο για μισή ώρα και πρόσθεσε στο τέλος αλάτι, ελαιόλαδο και μπαχαρικά.

Φαγητό με leftovers (και φυτικές ίνες)

Κάτι που πρέπει να κάνεις πάντα, γιατί είναι κρίμα κι άδικο να πετάμε φαγητό. Φρόντισε να τσεκάρεις καθημερινά το ψυγείο σου ώστε να παίρνεις τα αποφάγια της προηγούμενης μέρας και να φτιάχνεις κάτι καινούριο. Δώσε βάση στα λαχανικά που μένουν και συνήθους καταλήγουμε να πετάμε.

Σαλάτα με περισσότερα βότανα

Νομίζεις ότι τα βότανα δεν πιάνονται για λαχανικά; Κι όμως, μην δίνεις σημασία μόνο στην ποικιλία των λαχανικών. Ο άνηθος, ο βασιλικός, ο μαϊντανός είναι υπέροχα μυρωδικά που δίνουν γεύση, φυτικές ίνες και μπαίνουν ακόμα και στο smoothie σου.

Επιδόρπιο με φυτικές ίνες

Ωραίο το cheesecake και το σουφλέ σοκολάτας, αλλά γιατί να μην φας περισσότερα φρούτα, όπως οι φέτες μήλου στον φούρνο με μέλι και κανέλα ή μπανάνες βουτηγμένες σε μαύρη σοκολάτα;

Μουσακάς για χορτοφάγους

Δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να φτιάξεις τη veggie εκδοχή του αγαπημένου μουσακά. Όλες οι συνταγές μπορούν να αντικασταθούν και να βάλεις λαχανικά στη θέση των ζωικών τροφών. Και για να μειώσεις το κρέας που τρως αλλά και για να αυξήσεις τις εβδομαδιαίες φυτικές ίνες.

Ψηφιακό γεύμα με φίλους

Την επόμενη φορά που θα κάνεις skype με την κολλητή σου, ανταλλάξτε ιδέες για νέες συνταγές ή μαγειρέψτε ταυτόχρονα. Κάθε ραντεβού μπορεί να είναι θεματικό, αλλά με έναν βασικό κανόνα. Να μην λείπου ποτέ οι φυτικές ίνες.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250