Η κατάλληλη βραδινή ρουτίνα περιποίησης, ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 20:15

Η κατάλληλη βραδινή ρουτίνα περιποίησης, ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου

Tα σωστά βήματα για να βοηθήσεις τον τύπο επιδερμίδας σου

Μια προσαρμοσμένη ρουτίνα περιποίησης για κάθε τύπο δέρματος είναι σημαντική και απαραίτητη για να επωφεληθεί και να βοηθηθεί στο μέγιστο.

Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις σε ό,τι αφορά τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου:

Κανονική επιδερμίδα
Ξεκίνα την περιποίηση σου με καλό καθαρισμό και έπειτα χρησιμοποίησε έναν ορό ή μια κρέμα νύχτας. Αν δεν έχεις ακόμη σημάδια γήρανσης, προτίμησε ένα ενυδατικό προϊόν και μία φορά την εβδομάδα κάνε μια μάσκα ενυδάτωσης ή λάμψης.

Λιπαρή επιδερμίδα
Για τον καθαρισμό του προσώπου σου, επίλεξε προϊόντα με χαμηλό pH και ενισχυμένα με σαλικυλικό οξύ, δυο στοιχεία που απομακρύνουν το περίσσιο σμήγμα, χωρίς να διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία. Για τους διεσταλμένους πόρους, χρησιμοποίησε μάσκα αργίλου μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Ξηρή επιδερμίδα
Προτίμησε μια πλούσια κρέμα νύχτας με φυτικά έλαια και υδρόφιλες ουσίες, για να θρέψεις σε βάθος την επιδερμίδα και να την βοηθήσεις να δείχνει σφριγηλή και τονωμένη. Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου, προτίμησε προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση με συστατικά όπως η γλυκερίνη και η προβιταμίνη Β5.

Ευαίσθητη επιδερμίδα
Τα απλά βήματα στην περίπτωση αυτή είναι και τα καλύτερα. Προτίμησε προϊόντα που δεν περιέχουν αρώματα και αλλεργιογόνα και ιδανικά χρησιμοποίησε έναν εξειδικευμένο ορό ή κρέμα που ενισχύει την υδρολιπιδική μεμβράνη.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250