Δενδρολίβανο: 5 απίστευτα οφέλη στην υγεία που παίρνεις από το αιθέριο έλαιό του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 11:00

Δενδρολίβανο: 5 απίστευτα οφέλη στην υγεία που παίρνεις από το αιθέριο έλαιό του

unsplash

Το τελευταίο διάστημα έχεις ακούσει πάρα πολλά για τα αιθέρια έλαια και την αξία τους στο σπίτι. Σε χαλαρώνουν, σε ηρεμούν και είναι ό,τι πρέπει για χειμερινό cocooning.

Ξέρουμε, για παράδειγμα, ότι η λεβάντα σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα και ο ευκάλυπτος ανακουφίζει τη μυική ξηρότητα. Ήξερες όμως ότι το δενδρολίβανο δεν είναι μόνο καλό όταν το τρίβεις στο κοτόπουλο πριν το βάλεις στον φούρνο;

«Το δενδρολίβανο έχει φυσικές αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όλα αυτά το έκαναν ένα ισχυρό φάρμακο, πολύ πριν ανακαλύψουμε την ύπαρξη των μικροβίων», μάς ενημερώνει η Δρ. Stacie Stephenson. Και μάς παραθέτει μερικά από τα θαυματουργά οφέλη του στην υγεία μας.

Μειώνει τον πόνο

Βοηθά αποδεδειγμένα σε νευρολογικούς πόνους σε ανθρώπους με διαβήτη, τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας καθώς και τις κράμπες και τη βαριά ροή της περιόδου.

Περιορίζει το πολύ άγχος

Το άγχος επηρεάζει κάθε σημείο του σώματος, πόσω μάλλον τώρα που βιώνουμε την πιο περίεργη περίοδο της ζωής μας. Προφανώς και βοηθά η ισορροπημένη διατροφή, ο ποιοτικός ύπνος, η άσκηση και η φροντίδα του εαυτού σου. Το τελευταίο θα το πετύχεις εισπνέοντας αιθέριο έλαιο από δενδρολίβανο, το οποίο μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης.

Το δενδρολίβανο μειώνει τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Οι εξάψεις και τα προβλήματα ύπνου είναι κλασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση. Μία έρευνα όμως έδειξε ότι μάλλον το δενδρολίβανο αυξάνει την ικανότητα του συκωτιού να μεταβολίζει τα οιστρογόνα, αν και χρειάζεται να γίνουν περισσότερες έρευνες πάνω στο θέμα.

Μικρότερο ρίσκο για Αλτσχάιμερ

Έρευνα του 2016 ανέλυσε τα συστατικά του δενδρολίβανου και οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι εμποδίζουν τον θάνατο των νευρώνων και τους προστατεύουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Βελτιώνει τη μνήμη

Δενδολίβανο σε αιθέριο έλαιο, καθημερινή εισπνοή και θα δεις ότι θα συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα σε ό,τι κάνεις.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ