Πέτσας για εμβόλιο: 2,1 εκατ. πολίτες θα εμβολιάζονται κάθε μήνα, με ποια σειρά θα γίνονται τα ραντεβού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 15:22

Πέτσας για εμβόλιο: 2,1 εκατ. πολίτες θα εμβολιάζονται κάθε μήνα, με ποια σειρά θα γίνονται τα ραντεβού

Στα εμβόλια για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως δημιουργούνται ήδη ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή.

«Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες. Κι αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων. Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων», τόνισε.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας "στα τέλη Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου αναμένονται τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό στην Ελλάδα" ενώ επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν. Σημείωσε επίσης ότι θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε στις άλλες χώρες της Ε.Ε., με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο κ. Πέτσας.