4 υγιεινά σάντουιτς για πρωινό που είναι φουλ θρεπτικά (και δεν θα σε παχύνουν στην καραντίνα)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 17:00

4 υγιεινά σάντουιτς για πρωινό που είναι φουλ θρεπτικά (και δεν θα σε παχύνουν στην καραντίνα)

Unsplash

H μέρα πρέπει να ξεκινά δυνατά, με νοστιμιά και ενέργεια.

Τώρα που θα είσαι στο σπίτι, αν είσαι fan των σάντουιτς όπως εγώ, μπορείς να φτιάξεις ατελείωτους συνδυασμούς. Οι παρακάτω ιδέες για πρωινό θα σε κάνουν να ανυπομονείς να ξυπνάς.

Το πρωινό μας πρέπει να περιλαμβάνει πρωτείνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Η πρωτείνη ενισχύει την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των κυττάρων, οι ίνες είναι απαραίτητες για την πέψη και την υγεία του εγκεφάλου και τα Ω3 λιπαρά προάγουν την υγεία του εγκεφάλου. Και αυτά τα σάντουιτς πετυχαίνουν τον διατροφικό στόχο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς με τροφές από κάθε ομάδα και δεν θα βαρεθείς ποτέ τα σάντουιτς. Ας δούμε μερικές έξυπνες συνταγές που θα σε κάνουν να ανυπομονείς να σηκωθείς το πρωί.

Σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μπανάνα

Αγαπημένο σάντουιτς για εκείνους που δεν θέλουν να φάνε κάτι αλμυρό το πρωί. Δύο φέτες ψωμί ολικής αλειμμένο με φιστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας. Το ψωμί ολικής συνδυάζει υδατάνθρακα με ίνες και το φιστικοβούτυρο σου δίνει πρωτείνη με καλά λιπαρά. Η μπανάνα είναι γεμάτη κάλιο και μιλάμε για πρωινό ενέργειας.

Σολομός με αβοκάντο

Για τις μέρες που έχεις όρεξη για κάτι πρωτότυπο και φίνο, το σάντουιτς με σολομό και αβοκάντο για πρωτείνη και Ω3 λιπαρά ενώ το αβοκάντο είναι βασική πηγή καλών λιπαρών.

Ανοιχτό σάντουιτς με φακές και αυγά

Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχεις ήδη έτοιμο στο ψυγείο, είναι οι φακές. Πρώτα, σόταρε κρεμμύδι και σκόρδο σε ζωμό λαχανικών. Ρίξε μέσα πιπεριές, τις φακές, πάπρικα, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Βάλε δύο φέτες ψωμί ολικής με βραστό αυγό και το μείγμα με τις φακές.

Το μπουρίτο του πρωινού

Εδώ μιλάμε για ατελείωτες επιλογές. Η βάση είναι η τορτίγια, μέσα στην οποία μπορείς να βάλεις αυγά scrambled, αβοκάντο, φρέσκα λαχανικά και μία ελαφριά σάλτσα. Άλλος κλασικός συνδυασμός είναι κοτόπουλο και τυρί.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250