Το συστατικό στη σαλάτα που χρειάζεται το έντερό σου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 15:00

Το συστατικό στη σαλάτα που χρειάζεται το έντερό σου

Unsplash

Yπάρχουν πολλών ειδών σαλάτες, ώστε να καλύπτονται όλα τα γούστα. Ελαφριές, θρεπτικές, με ένα δύο υλικά ή με πολλά. Κάνουμε όμως συχνά δύο βασικά λάθη.

Υπάρχει η μερίδα των ανθρώπων που θεωρεί ότι η σαλάτα είναι μόνο το σκέτο μαρούλι με λίγο ξίδι και εκείνη που το παρακάνει και βάζει μέσα παχυντικές σος, μπέικον και το παστίτσιο που περίσσεψε. Το θέμα είναι να βρεις τη χρυσή τομή και να φτιάξεις μία σαλάτα που να είναι τόσο χορταστική όσο και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά.

Το συστατικό σε μία πλήρη σαλάτα

Έχεις τα λαχανικά, το παρθένο ελαιόλαδο και κάτι λείπει. Οι θρεπτικές και νόστιμες φακές λείπουν. Πώς θα τις φτιάξεις για τη σαλάτα σου; Βράσε τις σε ζωμό λαχανικών αντί νερού για να έχουν περισσότερη γεύση και πρόσθεσε κρεμμύδι,  δάφνη και μαιντανό. Και λίγο αλατάκι. Μόλις γίνουν και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, πρόσθεσέ τις στη σαλάτα σου.

Τι σου προσφέρουν οι φακές;

Εκτός του ότι η σαλάτα αποκτά μία έντονη και τραγανή γεύση, ξέρεις ήδη πόσο σημαντικές είναι για τη σωστή λειτουργία του εντέρου σου. Οι φακές έχουν την τετραπλάσια ποσότητα φυτικών ινών συγκριτικά με το kale. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο, καθώς και εκείνα πυο δημιουργούν τα εντερικά κύτταρα, τα οποία είναι κάτι σαν φρουρός του εντέρου. Επιπλέον, επιβραδύνουν την πέψη και ρυθμίζουν την όρεξή σου. Αν είσαι χορτοφάγος, οι φακές πρέπει να είναι πάντα μία από τις πρώτες φιατροφικές επιλογές σου.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250