Πέφτουν τα μαλλιά σου λόγω εποχής; 8 tips για να περιορίσεις το πρόβλημα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 12:00

Πέφτουν τα μαλλιά σου λόγω εποχής; 8 tips για να περιορίσεις το πρόβλημα

Tο φθινόπωρο είναι η κλασική εποχή που χάνεις μαλλιά.

Λούζεσαι και βλέπεις τρίχες στο σιφόνι. Παίζεις μαζί τους ασυναίσθητα στο γραφείο και βρίσκεις μέχρι και τούφες στα χέρια σου (ή κάτω από το γραφείο). Αν έχεις μιλήσεις με τον γιατρό σου και δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο, είναι μία φυσιολογική κατάσταση.

Όσο φυσιολογική όμως και αν είναι, υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε καθημερινή βάση και να λειτουργήσουν ως πρόληψη ή ως περιορισμό του προβλήματος. Αν χάνεις μαλλιά το φθινόπωρο, τα παρακάτω 8 tips θα βοηθήσουν πραγματικά. Και δεν κάνουν καλό μόνο στην υγεία της τρίχας,

Μεσογειακή διατροφή

Έρευνα του 2018 αποκάλυψε ότι μία διατροφή που περιλαμβάνει ωμά λαχανικά και φρέσκα βότανα, όπως η μεσογειακή, μειώνει την τριχόπτωση ή την προλαβαίνει στην αρχή της. Όχι ότι δεν ξέραμε ότι έχει αμέτρητα οφέλη, αλλά μόλις βρήκαμε έναν ακόμη λόγο.

Περισσότερη πρωτείνη

Έχει παρατηρηθεί ότι αν χάνεις μαλλιά εύκολα, ίσως οφείλεται στη απουσία αμινοξέων από τον οργανισμό σου. Πώς θα την ανακτήσεις; Τρώγοντας περισσότερα αυγά, όσπρια, ψάρι, ξηρούς καρπούς, κοτόπουλο και γαλοπούλα.

Βιταμίνη Α

Αν μιλάμε για την υγεία της τρίχας, η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη. Και θα τη βρεις στη γλυκοπατάτα, το σπανάκι και τις πιπεριές.

Βιταμίνη D

Ο φυσικός τρόπος να πάρεις τη βιταμίνη D είναι μέσα από την ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο. Μπορείς όμως να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα. Το ίδιο ισχύει και τη βιοτίνη.

Λάδι καρύδας

Σύμφωνα με έρευνα του 2018, το λάδι καρύδας προλαμβάνει την απώλεια μαλλιών. Κάνε μασάζ στο κρανίο για να δυναμώσει η τρίχα και να βγει πιο δυνατή.

Απόφυγε τα πολύπλοκα χτενίσματα

Αν χάνεις μαλλιά, απόφυγε γενικώς τα πολύ βαριά προιόντα αλλά και τα χτενίσματα, όπως οι πολύ σφιχτές αλογοουρές. Αυτήν την περίοδο, απόφυγε το πιστολάκι και τα σκεύη ισιώματος.

Χάνεις μαλλιά; Βάλε χυμό κρεμμυδιού

Ακούγεται περίεργο, αλλά υποστηρίζεται από έρευνα. Οι συμμετέχοντες που έκαναν μασάζ στο κεφάλι τους με χυμό από κρεμμύδι, έβλεπαν τα μαλλιά τους να μακραίνουν πιο γρήγορα; Πώς εξηγείται; Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο θείο που περιέχει το κρεμμύδι.

Yoga

Είναι πολύ πιθανό να χάνεις μαλλιά (και) εξαιτίας του άγχους. Η yoga έχει αγχολυτική δράση και μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της απώλειας των τριχών σου.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250