Οι 4 χρυσοί διατροφικοί κανόνες για να έχεις φουλ ενέργεια όλη την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 18:00

Οι 4 χρυσοί διατροφικοί κανόνες για να έχεις φουλ ενέργεια όλη την εβδομάδα

Tσαγκαροδευτέρα σήμερα και είναι από αυτές τις περιπτώσεις όπου νιώθεις να σέρνεσαι.

Το σώμα αρνείται να πάει μέχρι το γραφείο και αναρωτιέσαι πού στο καλό θα βρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι.

Όπως ξέρεις όμως, το πρώτο βήμα που κάνουμε για να βρούμε την ενέργεια είναι η σωστή διατροφή. Κάποιες τροφές είναι καλύτερες και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου ώστε να μην λείπουν οι διατροφικές συνήθειες που σου εξασφαλίζουν ενέργεια.

Ποιοι είναι λοιπόν οι 4 χρυσοί κανόνες, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (για ενέργεια)

Οι φυτικές ίνες σε τροφές ολική άλεσης και λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα καρότα είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα εκείνων που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Γιατί τις χρειάζεσαι; Γιατί τα σάκχαρα στο αίμα δεν ανεβαίνουν απότομα και έτσι διατηρείς φυσιολογικά επίπεδα ενέργειας. Επίσης, χρειάζεσαι ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι κομβικοί για μία ισορροπημένη διατροφή που σου χαρίζει ενέργεια. Καστανό ρύζι, κινόα, φασόλια και βρώμη δηλαδή.

Νερό και λίγο νερό ακόμα

Εφόσον το σώμα αποτελείται από 70% νερό, ο μόνος τρόπος να μην αφυδατώνεσαι και να έχεις έναν οργανισμό που λειτουργεί ρολόι, είναι να πίνεις νεράκι όλη μέρα.Τη στιγμή που νιώθεις κούραση και θέλεις να κοιμηθείς, πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που νιώθεις την ενέργεια να σε εγκαταλείπει.

Μην παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό ξυπνά τον μεταβολισμό, δίνει ενέργεια για πολλές ώρες και σε χορταίνει. Το ιδανικό πρωινό αποτελείται από πρωτείνη, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Οι λέξεις κλειδιά είναι αυγά, γιαούρτι και μπανάνα ενώ το μυστικό κρύβεται στην ποσότητα. Οι ειδικοί συστήνουν να τρώμε πολλά γεύματα αλλά σε μικρές ποσότητες μέσα στην ημέρα. αυτό σου εξασφαλίζει ότι δεν θα πέφτεις σε ύπνο βαθύ ενώ είσαι στη δουλειά.

Καφές με μέτρο

Αν έχεις ανάγκη τον καφέ για να ξυπνήσεις, μπορείς να πίνεις αλλά μην μην τον βλέπεις σαν υποκατάστατο του νερού. Αν πίνεις πολλή καφείνη, θα πάθεις ανοσία στις ιδιότητές σου και δεν θα παίρνεις την ενέργεια που ψάχνεις. αν το παρακάνεις γενικώς, αντικατάστησε μερικά φλιτζάνια με πράσινο τσάι, που έχει παρόμοια αποτελέσματα (χωρίς την τσίτα του καφέ).

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250