5 συγκεκριμένες λιγούρες που μπορεί να σημαίνουν κάτι περισσότερο για τον οργανισμό σου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 18:00

5 συγκεκριμένες λιγούρες που μπορεί να σημαίνουν κάτι περισσότερο για τον οργανισμό σου

Μήπως σου συμβαίνει συχνά να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις έχοντας στο μυαλό σου το κομμάτι σοκολάτας που δεν έφαγες το προηγούμενο βράδυ ή ίσως σκέφτεσαι τι θα φας μόλις πας στην κουζίνα.

Αυτού του είδους οι λιγούρες μπορούν να σημαίνουν ότι έχεις άγχος, αλλά σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, μπορεί να έχεις και έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Μην φρικάρεις όμως γιατί όλοι έχουν λιγούρες κατά διαστήματα. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις γιατί συμβαίνει αυτό στον οργανισμό σου και τι πραγματικά χρειάζεται το σώμα σου.

Πικάντικα τρόφιμα

Το πικάντικο φαγητό έχει την καυτερή γεύση κυρίως λόγω των πιπεριών. Εκτός από το ότι είναι υπέροχο (για όσες το αντέχουν), καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό σου, ένα συστατικό που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές και ονομάζεται καψαϊκίνη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες σου και μπορεί ακόμη και να απομακρύνει την ημικρανία σου. Μπορεί να το καταναλώνεις ασυνείδητα και να μην συνειδητοποιείς καν ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Μαύρη σοκολάτα

Λίγη μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερη καφεΐνη από ένα κουτάκι coca cola (περίπου 30 mg). Αυτό το συστατικό ενισχύει τo ξύπνημα και την ενέργειά σου επειδή διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Έτσι, κάθε φορά που αισθάνεσαι κουρασμένη και έχεις υπνηλία, είναι φυσιολογικό να λαχταράς μια σοκολάτα για να γίνεις πιο παραγωγική.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο λαχταράς να φας μαύρη σοκολάτα είναι επειδή χρειάζεσαι μαγνήσιο. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για αυτό, επειδή υπάρχουν και άλλα προϊόντα που περιέχουν μαγνήσιο, όπως τα καρύδια.

Γλυκά

Τα γλυκά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Είναι λογικό να αισθάνεσαι ικανοποιημένη όταν φας μια πάστα, διότι οι πολλές θερμίδες μπορούν να σου δώσουν γρήγορα πολλή ενέργεια. Η έρευνα ανακάλυψε ότι ο «γενικός χρόνος λαχτάρας για υδατάνθρακες» κυμαίνεται μεταξύ 3:30 μ.μ. και 5 μ.μ. κάθε μέρα, οπότε να είσαι προσεκτική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν βρίσκεσαι σε δίαιτα.

Έτσι, όταν το σώμα σου αισθάνεται πεινασμένο για ψωμί, τούρτα ή ζυμαρικά, στερείται χρωμίου ή αζώτου. Και ορισμένοι ερευνητές συνδέουν αυτή την επιθυμία για υδατάνθρακες με χαμηλή διάθεση και άγχος. Η κατανάλωση ενός γλυκού απελευθερώνει την ορμόνη της ευτυχίας που ονομάζεται σεροτονίνη.

Κρέας και χάμπουργκερ

Εάν ξαφνικά άρχισες να λαχταράς χάμπουργκερ, σκέψου τι ακριβώς σε κάνει να το λαχταράς. Είναι πιθανώς το κόκκινο κρέας. Πρώτα απ 'όλα, το κρέας περιέχει πολλές πρωτεΐνες, οπότε ίσως λείπουν από το σώμα σου. Δεύτερον, το κόκκινο κρέας περιέχει σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β.

Αναψυκτικά με ανθρακικό

Θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι είναι θέμα επιλογής και ότι προτιμάς τα ανθρακούχα ποτά, αντί για το απλό νερό, όταν αισθάνεσαι διψασμένη. Αλλά το αναψυκτικό περιέχει φωσφορικό οξύ το οποίο μπορεί να εκλύσει ασβέστιο και μαγνήσιο από τα οστά σου. Εάν πίνεις ήδη πολλά μπουκάλια αναψυκτικών καθημερινά, υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να παλέψεις για να έχεις μια επαρκή ποσότητα αυτών των 2 θρεπτικών συστατικών.

womenonly.gr