Πώς θα ενισχύσετε τη μνήμη του παιδιού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 12:00

Πώς θα ενισχύσετε τη μνήμη του παιδιού

Τα σχολεία ανοίγουν και οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις

Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες και κατ’ επέκταση και στις σχολικές τους υποχρεώσεις και πρόγραμμα. Και σε όλα αυτά οι γονείς, εκτός από το να τα βάλουν και πάλι στο πρόγραμμα, ψάχνουν τρόπους για να ενισχύσουν τη μνήμη τους, ώστε να έχουν καλύτερη επίδοση στο σχολείο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η σωστή διατροφή των παιδιών, είναι το Α και το Ω για την καλύτερη απόδοσή τους στις σχολικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το παιδί τρέφεται σωστά, μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα του σχολείου, αλλά και να έχει καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα.

Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που ενισχύουν τη μνήμη και βοηθούν στη συγκέντρωση του παιδιού.

Το πρωινό

Είναι απαραίτητο στα παιδιά, αφού καθορίζει την απόδοσή του στο υπόλοιπο της ημέρας. Τα παιδιά που λαμβάνουν έναν θρεπτικό πρωινό, μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους. Σε αντίθεση με τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό και τα οποία μέσα στην ημέρα εμφανίζουν σημάδια κούρασης, μειωμένης απόδοσης και όρεξης, έλλειψη συγκέντρωσης, αφηρημάδα και υπερκινητικότητα.

Υδατάνθρακες

Πλούσιες πηγές υδατανθράκων με βάση τη γλυκόζη είναι τα σιτηρά, δημητριακά και τα παράγωγα αυτών. Τα φρούτα (μήλα, μπανάνες, εσπεριδοειδή κ.α.), τα λαχανικά, τα όσπρια και τα γαλακτομικά, όπως το τυρί, το γάλα, το γιαούρτι κ.α.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β

Το κρέας, τα ψάρια, τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το καλαμπόκι, οι ξηροί καρποί κ.α. είναι από τις τροφές, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β και βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης.

baby.gr




00 inkefalonia general ad 300X250