Το φρούτο που μειώνει το άγχος φυσικά (και 3 τρόποι να το απολαύσεις)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 11:30

Το φρούτο που μειώνει το άγχος φυσικά (και 3 τρόποι να το απολαύσεις)

Unsplash

Δεν θα ήταν υπέροχο αν ήξερες ότι μπορείς να φας ένα φρούτο και να νιώσεις τη διάθεσή σου να βελτιώνεται;

Να χαλαρώνεις λες και σου κάνουν μασάζ. Εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε. Μασάζ όχι, αλλά υπάρχει ένα εποχιακό φρούτο που μπαίνει εμπόδιο στο άγχος.

Αναρωτιέσαι ποιο είναι; Αυτό που βρίσκεις σε τεράστιες ποσότητες εδώ και λίγο καιρό. Τα κατακόκκινα γλυκά κεράσια. Με υψηλή περιεκτικότητα στη σεροτονίνη (την ορμόνη κατά της κατάθλιψης), το κεράσι είναι εκεί για να γίνει πολύτιμος σύμμαχος στην καλή σου διάθεση.

Κεράσι και καληνύχτα άγχος

«Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, τη χημική ουσία που που σε βοηθά να ρυθμίσεις τους κύκλους του ύπνου και μειώνει σημαντικά τον εκνευρισμό που νιώθεις και δεν μπορείς να κοιμηθείς», εξηγεί η διατροφολόγος Bonnie Taub-Dix.

Τα κεράσια επίσης μειώνουν το οξειδωτικό στρες, κάνουν καλό στο έντερο επειδή έχουν πολλές φυτικές ίνες και γενικά σου δίνουν ένα γερό ανοσοποιητικό. Θέλεις κι άλλους λόγους για να αρχίσεις να τρως κεράσια; Πάρε και 3 τρόπους για να τα τρως σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Αποξηραμένα κεράσια

Είναι πιο εύκολο από αυτό που φαντάζεσαι. Κόψτα στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και ψήσε τα στους 140 βαθμούς για τουλάχιστον 6 ώρες. Έτοιμα, και με την ίδια θρεπτική αξία.

Πιατέλα με σνακ

Όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις αλλά θες να φας υγιεινά. Συνδύασε φρέσκα κεράσια με ρικότα και ξηρούς καρπούς. Και ό,τι άλλο ορέγεσαι τέλος πάντων.

Κεράσια στα γλυκά

Όπως θα θυμάσαι από την καραντίνα, η ζαχαροπλαστική δρα αγχολυτικά. Τώρα που είναι η εποχή τους, φτιάξε τάρτες με κεράσια ή μαρμελάδες. Είναι αρκετά γλυκά από μόνα τους, συνεπώς μειώνεται η ζάχαρη.

ladylike.gr