Άδειο στομάχι; 4 τροφές που πρέπει να αποφύγετε

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 12:30

Άδειο στομάχι; 4 τροφές που πρέπει να αποφύγετε

Πολλές φορές, για να καλύψουμε το αίσθημα πείνας καταφεύγουμε σε "πρόχειρες λύσεις" που όμως τελικά δεν συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.


Μπορεί πχ οι μπανάνες ή οι ντομάτες να είναι τροφές ευεργετικές για τον οργανισμό μας, ωστόσο αν καταναλωθούν με άδειο στομάχι μπορούν να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Ποιες είναι οι τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγαμε με άδειο στομάχι;

Ντομάτες: Πηγή βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν από τον καρκίνο, ρυθμίζουν το σάκχαρο, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύουν τα οστά. Τα οξέα που εμπεριέχονται αν αναμειχθούν με φυσικά οξέα του στομάχου, αυξάνονται δυσανάλογα. Έτσι προκαλούνται ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Πικάντικα φαγητά: Τα μπαχαρικά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι αντιμικροβιακά όπλα και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ωστόσο τα πικάντικα φαγητά όταν καταναλωθούν με άδειο στομάχι, προκαλούν αλλαγές στις ισορροπίες των οξέων και μπορούν να προκαλέσουν κάποια αντίδραση στα τοιχώματα.

Μπανάνες: Η μπανάνα έχει φυτικές ίνες, προμηθεύει τον οργανισμό με βιταμίνες Α,Β,C,E καθώς και με εξίσου απαραίτητα ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, τον σίδηρο, το ασβέστιο, το σελήνιο, τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο. Αν μια μπανάνα καταναλωθεί με άδειο στομάχι τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό αυξάνονται δυσανάλογα και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Καφές – Τσάι: Πηγή αντιοξειδωτικών. Ωστόσο περιέχουν οξέα που μπορούν να επηρεάσουν τα τοιχώματα του στομάχου όταν δεν έχουν προηγηθεί τροφές.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250