Αυτές είναι οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς συνέχεια!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 12:52

Αυτές είναι οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς συνέχεια!

Έφαγες κάτι... λίγο αλλά μετά από μισή ώρα το στομάχι σου διαμαρτύρεται; Τι συμβαίνει και νιώθεις ότι πεινάς συνέχεια σαν λύκος;

 
Το μυστικό για ένα πετυχημένο αδυνάτισμα είναι να μην νιώθεις ότι πεινάς, να τρως μικρά και τακτικά γεύματα ώστε να δουλεύει ο μεαβολισμός και ουσιαστικά να βγάλεις από το μυαλό σου τη λέξη πείνα. Αν το καταφέρεις αυτό, είσαι ήδη στα μισά της διαδρομής προς την απώλεια των κιλών που θέλεις να επιτεύξεις.
Τι γίνεται όμως και πεινάς όλη την ώρα; Γιατί ανοίγεις το ψυγείο μέσα στο βράδυ; Μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά... Η αιτία μπορεί να κρύβεται στις λάθος επιλογές τροφών που κάνεις. Γιατί, ναι, όπως υπάρχουν οι τροφές που σου κόβουν την πείνα, στον αντίποδα υπάρχουν και οι άλλες, οι κακές που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου και σε κάνουν να πεινάς. Ας δούμε ποιες είναι αυτές για να τις αποφεύγουμε όσο μπορούμε:

Υδατάνθρακες.
Φρέσκο ψωμάκι, ρύζι, μακαρόνια, και ποια δεν τα λατρεύει; Ας σηκώσει το χέρι! Είναι γνωστό ότι όσο πιο πολλούς υδατάνθρακες καταναλώνεις και όσο πιο τακτικά, σε κάνουν να θέλεις ακόμα περισσότερους. Φαύλος κύκλος. Και αυτό γιατί αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα και μετά πέφτει απότομα γιατί η ινσουλίνη απορροφά τη γλυκόζη. Και έρχεται η μεγάλη πείνα. Προτίμησε τα ολικής αλέσεως ρυζάκι, μακαρόνια και ψωμάκι.

Γεύματα fast food.
Είναι νομίζεις τυχαίο που δεν τα χορταίνεις και εθίζεται σε αυτά; Καθόλου, αφού περιέχουν ύλες που συνωμοτούν σε αυτό. Τα τρανς λιπαρά εμποδίζουν τον οργανισμό σου να παράξει την τνοπαμίνη και την σεροτονίνη που ελέγχουν την όρεξη. Επίσης, το αλάτι που κρύβεται σε αυτές τις τροφές σε κάνει να διψάς πολύ, μόνο που συνήθως ξεγελιέσαι και νομίζεις ότι πεινάς, οπότε τρως κι άλλο, κι άλλο...

Έτοιμα light γεύματα.
Μιλάμε για ευκολία κυρίως αν δεν έχεις χρόνο να σπαταλάς στην κουζίνα. Πόσο σίγουρη είσαι όμως ότι κάνεις καλό στον εαυτό σου και στη δίαιτά σου; Δεν σου λέμε ότι με αυτά θα παχύνεις αφού έχουν όντως λίγες θερμίδες. Το κακό είναι ότι δεν περιέχουν τα λαχανικά και τα φρούτα που έχεις ανάγκη και η διατροφική τους αξία είναι μηδαμινή.

Αναψυκτικά light.
Τι αξία έχει, θα σκεφτείς, ένα αναψυκτικούλι! Κι όμως πίνοντας light αναψυκτικά ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα ότι θα φάει κάτι γλυκό και το αναζητά επειγόντως! Αν δεν μπορείς να τα κόψεις, προσπάθησε να πίνεις ένα κουτάκι μετά το μεσημεριανό σου, αλλά όχι περισσότερα.




00 inkefalonia general ad 300X250