Τροφές που είναι πιο υγιεινές όταν μαγειρευτούν

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 19:51

Τροφές που είναι πιο υγιεινές όταν μαγειρευτούν

Οι βιταμίνες και ο σίδηρος που περιέχουν μπορεί να τριπλασιασθούν με ένα απλό μαγείρεμα.

 
Τον τελευταίο καιρό έχεις αρχίσει να τρως υγιεινά και να αποφεύγεις τα λαδερά και τα τηγανητά φαγητά. Προσπαθείς να βελτιώσεις την διατροφή σου όχι για να χάσεις μόνο βάρος αλλά και για να είσαι και να νιώθεις πιο υγιής.

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που σίγουρα βρίσκονται στη διατροφή σου. Συνηθίζεις όμως να μην τα μαγειρεύεις. Ήξερες πως λίγη ώρα στην κατσαρόλα θα μπορούσε να αποδειχθεί κίνηση ματ;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείς μπροστά στο δίλημμα του ''τι θα μαγειρέψω σήμερα'' κάνει μια καλή έρευνα και ψάξε να βρεις συνταγές με τις τροφές που ακολουθούν.

Καρότα

 

Όπως τα μανιτάρια, τα καρότα δεν είναι εύκολο να τα χωνέψεις. Αν τα μαγειρέψεις, θα εξασφαλίσεις πιο εύκολη πέψη καθώς και πολλά οφέλη από τις άφθονες ποσότητες του Β- καροτενίου, ένα αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και βελτιώνει την υγεία των ματιών.

Μανιτάρια

Για να τα κάνεις πιο εύπεπτα πρέπει να τα μαγειρέψεις γιατί έτσι σκοτώνεις τις τοξίνες που μπορεί να υπάρχουν.

Σπανάκι

 

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Όμως αν το μαγειρέψεις θα απορροφήσεις την τριπλάσια ποσότητα.

Ντομάτες

Όταν τρως μαγειρεμένες ντομάτες το σώμα σου απορροφά περισσότερο λυκοπένιο, που είναι γνωστό ότι καταπολεμά τον καρκίνο. Το συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό έχει συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου και των άλλων χρόνιων ασθενειών. Τι λες απόψε να φας ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας; Μμμ.

Λάχανο

Το λάχανο βοηθά κατά του λιπαρού δέρματος και της ακμής. Το θείο είναι απαραίτητο για την κερατίνη, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ