Μια οδοντόκρεμα θα αποκαθιστά το σμάλτο των δοντιών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 07:15

Μια οδοντόκρεμα θα αποκαθιστά το σμάλτο των δοντιών

Καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την υγεία των δοντιών και την αντιμετώπιση της φθοράς που τα κάνει ευαίσθητα, αναμένεται να φέρει η καινοτομία επιστημόνων στη Βρετανία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια οδοντόκρεμα που περιέχει στη σύνθεσή της μικροσκοπικά σφαιρίδια με ασβέστιο και φωσφορικό άλας, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στο σμάλτο των δοντιών, το οποίο όταν φεύγει από την επιφάνειά τους αυξάνει την ευαισθησία τους.

Η διάμετρος των σφαιριδίων δεν ξεπερνά το μέγεθος μιας ανθρώπινης τρίχας, ενώ στόχος τους είναι η προστασία των δοντιών που έχουν χάσει αρκετή ποσότητα από το σμάλτο τους, αλλά η φθορά δεν έχει φτάσει σε τέτοιον βαθμό ώστε να πρέπει να γίνει σφράγισμα.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, τα σφαιρίδια αποκαθιστούν το σμάλτο κάθε φορά που η οδοντόκρεμα αγγίζει τα δόντια, καθώς «γεμίζουν» τις περιοχές από τις οποίες το σμάλτο έχει χαθεί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρόμοια προϊόντα κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο, όμως χωρίς να παρουσιάζουν τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Η νέα οδοντόκρεμα έχει αρχίσει ήδη να δοκιμάζεται από εθελοντές και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η χρήση της οδηγεί στη δημιουργία μιας νέας επιφάνειας στα δόντια και μάλιστα σε διάστημα που δεν ξεπερνά τις τρεις ώρες!

Η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να αναπτύξει ένα άλλο υλικό που δυναμώνει τα δόντια με τη χρήση φθορίου, ωστόσο ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό επειδή αναζητούσε κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό.

thebest.gr




00 inkefalonia general ad 300X250