Αν θες δυνατό ανοσοποιητικό φάε αυτές τις 8 τροφές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 15:10

Αν θες δυνατό ανοσοποιητικό φάε αυτές τις 8 τροφές

Αυτές οι τροφές θα δώσουν ένα boost στον οργανισμό σου.

Ορισμένες τροφές που περιέχουν διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, αμινοξέα, λιπαρά οξέα και φυτικές ενώσεις ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν τον οργανισμό να αποτρέψει και να καταπολεμήσει το κρυολόγημα, τη γρίπη και άλλες ασθένειες.

Τα θρεπτικά συστατικά στα εσπεριδοειδή, τα φυλλώδη πράσινα, τα λιπαρά ψάρια και στα λαχανικά προάγουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου, ενισχύουν την απόκριση των κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταπολεμούν τις επιβλαβείς φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες 8 τροφές θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σου.

Αν θες δυνατό ανοσοποιητικό φάε αυτές τις 8 τροφέςPIN IT1.Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή όπως τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να εμποδίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργήσει καλά.

2. Μπρόκολο

Το μπρόκολο θεωρείται μια από τις καλύτερες τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό το σταυρανθές λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, E και A που τονώνουν το ανοσοποιητικό και περιέχει πολυάριθμες φυτικές ενώσεις γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

3. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα παρασκευάζεται από κακάο, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυτικές ενώσεις με αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα και το μικροβίωμα του εντέρου και μειώνει τη φλεγμονή.

Αν θες δυνατό ανοσοποιητικό φάε αυτές τις 8 τροφέςPIN IT4. Μούρα

Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τις ασθένειες. Οι πολυφαινόλες βρίσκονται στα μούρα και έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις που βοηθούν επίσης στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

5. Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τρυπτοφάνη, ταυρίνη και πολυαμίνες. Αυτές οι ενώσεις, σύμφωνα με το verywellhealth, βοηθούν στην ενίσχυση και ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνουν τον αριθμό των ευεργετικών βακτηρίων στο μικροβίωμα του εντέρου.

6. Σκόρδο

Το φρεσκοτριμμένο σκόρδο έχει πολλές ενώσεις που περιέχουν θείο με αντιικές ιδιότητες, διεγείροντας τα Τ-κύτταρα και τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς και τις ασθένειες. Τα συστατικά του σκόρδου είναι επίσης γνωστό ότι μπλοκάρουν τις φλεγμονώδεις οδούς στο σώμα.

7. Γιαούρτι

Το γιαούρτι παρασκευάζεται με ζύμωση γάλακτος με βακτήρια γαλακτικού οξέος. Αυτό κάνει το γιαούρτι καλή πηγή προβιοτικών, τα οποία βοηθούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων.

Αν θες δυνατό ανοσοποιητικό φάε αυτές τις 8 τροφέςPIN IT8. Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Τα αμύγδαλα είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά ενισχυτικά του ανοσοποιητικού, επειδή περιέχουν ένα μείγμα  στερολών που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί καλά Οι ηλιόσποροι ξεχωρίζουν επίσης για το ότι περιέχουν ψευδάργυρο και σελήνιο, μέταλλα που βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

www.theissue.gr




00 inkefalonia general ad 300X250