Οι 6 χειρότερες συμβουλές που σαμποτάρουν τη διατροφή σου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 15:30

Οι 6 χειρότερες συμβουλές που σαμποτάρουν τη διατροφή σου

Pexels

Όταν αποφασίζεις να ξεκινήσεις μία υγιεινή διατροφή, είτε για να χάσεις βάρος, είτε για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα, μπορεί να ακούσεις διάφορους στερεοτυπικούς κανόνες και συμβουλές.

Οι διατροφικές συμβουλές διαφέρουν, γιατί πολύ απλά το κάθε σώμα λειτουργεί διαφορετικά και έχει άλλες ανάγκες. Εμείς ωστόσο σου αναφέρουμε παρακάτω γενικότερα, τις 6 χειρότερες συμβουλές διατροφής που μπορεί να έχεις ακούσει.

Τα λίπη παχαίνουν και χαλάνε την ισορροπημένη σου διατροφή

Μια γενίκευση που σίγουρα κερδίζει μια θέση ανάμεσα στις χειρότερες συμβουλές διατροφής. Εξαρτάται από το λίπος που καταναλώνεις. Αν καταναλώνεις πολύ συχνά εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα για παράδειγμα, τα λιπαρά τους μπορεί να σου αυξήσουν την χοληστερίνη. Υπάρχει όμως και το καλό λίπος, το οποίο το βρίσκεις σε τροφές, απαραίτητες για την καλή λειτουργία της καρδιάς σου και του ανοσοποιητικού σου, όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και ο σολομός. 

Οι 6 χειρότερες συμβουλές διατροφής Pexels

Κόψε τους υδατάνθρακες

Μπορεί η υπερβολική κατανάλωση λευκού ψωμιού και ρυζιού να ευθύνεται για την αύξηση βάρους. Ωστόσο, δεν υπάρχει έρευνα που να αποδεικνύει ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σου ή το βάρος. Αντιθέτως, μία διατροφή που εμπεριέχει τα παραπάνω επηρεάζει θετικά στο σύνολο τον οργανισμό σου.

Μην τρως σνακ

Το φαγητό σε μικρές ποσότητες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσεις το αίσθημα της πείνας, να ελέγξεις το μέγεθος των μερίδων και να κάνεις καλύτερες διατροφικές επιλογές. Υγιεινά σνακ, τα οποία θα επωφελήσουν την υγεία σου και θα σου δώσουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, μία μπάρα δημητριακών ή ένα γιαούρτι σου. 3-4 την ημέρα είναι ιδανικά.

Καις περισσότερες θερμίδες όταν γυμνάζεσαι νηστική

Το να μην φας πριν την έναρξη γυμναστικής, δεν θα επηρεάσει με κάποιο τρόπο τις θερμίδες σου. Θα βοηθήσει όμως στο να χάσεις μυική μάζα. Και πριν απαντήσεις ότι μπορεί να καταναλώσεις κάποιο ενεργειακό ποτό, να σε ενημερώσουμε ότι αυτό μπορεί να είναι βλαβερό, αν πιεις με άδειο στομάχι.

Πρόσεχε τη διατροφή σου μέσα στην εβδομάδα και χαλάρωσε τα Σαββατοκύριακα

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει την προσπάθεια 5 ημερών. Αν ξαφνικά φας «βαριά» φαγητά, με πολλές θερμίδες και καταναλώσεις πολύ αλκοόλ, θα πάρεις το κιλό που μπορεί να έχασες τις προηγούμενες μέρες. Εννοείται τα σαββατοκύριακα μπορείς να φας ή να πιεις κάτι που στερήθηκες τις προηγούμενες μέρες, αλλά με μέτρο. Πιες για παράδειγμα ένα ποτήρι κρασί ή ένα cocktail, όχι παραπάνω.

Τα φρούτα παχαίνουν

Η ζάχαρη στα φρούτα δεν είναι αυτή που παχαίνει, αφού είναι η μη επεξεργασμένη ζάχαρη. Δεν θα ήταν σωστό να μην τρως φρούτα, καθώς έχουν φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες σε κρατούν χορτάτη και έχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για το σώμα, κάτι που υπερτερεί της ανησυχίας της φυσικής ζάχαρης που καταναλώνεις όταν τρως, για παράδειγμα, ένα μήλο, μία μπανάνα ή τα σταφύλια.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250