Ο τιμοκατάλογος στα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ – Τι θα πληρώνει ο ασθενής

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 12:18

Ο τιμοκατάλογος στα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ – Τι θα πληρώνει ο ασθενής

EUROKINISSI

Με τιμοκατάλογο θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους και το πόσο θα κοστίσουν στους ασθενείς.

Μιλώντας στον ANT1 νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (29.1.2024) το πρωί, o Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ θα είναι επί πληρωμή και θα επιβαρύνουν τον πολίτη κατά το 30% της συνολικής δαπάνης της επέμβασης, ενώ το 70% θα το καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.

«Η χρέωση θα προβλέπεται μέσα από την υπουργική απόφαση. Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε δε πως η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα ακολουθεί αυτή των πρωινών χειρουργείων στο ΕΣΥ και θα ξεκινήσει σύντομα: «Σήμερα τα χειρουργεία είναι μέχρι τις 15:00, κάτι που έχει δημιουργήσει μία λίστα, εκτός κι αν κριθεί επείγον και χειρουργηθεί κάποιος επειγόντως.

Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύσει στο ακέραιο, ωστόσο, αν θέλει κάποιος όμως, θα πάει να χειρουργηθεί το απόγευμα επί πληρωμή. Για να μπορεί μία κλινική να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τα πρωινά της χειρουργεία», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έτοιμο το ΕΣΥ για την κακοκαιρία

Ερωτηθείς για τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία, απάντησε φέρνοντας, το παράδειγμα του Αγίου Σάββα, όπου «είχε ξεκινήσει διαγωνισμός για να πάρει συνεργεία εργολαβίες καθαριστριών και μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές, αποφασίστηκε από τρία δικαστήρια ότι, στον Άγιο Σάββα, στοιχίζει λιγότερο» και τόνισε ότι, «έχουν προτεραιότητα οι καθαρίστριες των οποίων λήγει η σύμβαση. Τώρα, αν δεν θέλουν να δουλέψουν για τον εργολάβο, είναι δικό τους θέμα».

Τέλος, αναφορικά με την κακοκαιρία, επισήμανε ότι το ΕΣΥ είναι έτοιμο να την αντιμετωπίσει: «Στο ΕΣΥ έχουμε προετοιμαστεί για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δηλαδή η Εύβοια. Στην Αττική νομίζω πως η κακοκαιρία δεν θα είναι κάτι το φοβερό», κατέληξε.

Πηγή: iatropedia.gr




00 inkefalonia general ad 300X250