4 λόγοι για τους οποίους κάνεις καλύτερο ύπνο με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 16:42

4 λόγοι για τους οποίους κάνεις καλύτερο ύπνο με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου

Εσύ με πόσα μαξιλάρια κοιμάσαι το βράδυ και πώς τα τοποθετείς στο κρεβάτι σου;

Ο μέσος άνθρωπος συνήθως κοιμάται μόνο με δύο μαξιλάρια αλλά ένα άτομο μπορεί να κάνει άνετο ύπνο ακόμα και με έξι έως δέκα μαξιλάρια στο κρεβάτι του. Η κοινή αντίληψη είναι ότι χρειαζόμαστε μαξιλάρια για να ακουμπάμε μόνο το κεφάλι μας, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότεροι λόγοι. Για παράδειγμα ο ύπνος με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου με πολλούς τρόπους και να σε κάνει να κοιμηθείς καλύτερα.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις 4 λόγους για τους οποίους είναι καλή ιδέα να κοιμάσαι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου.

Αποτρέπει το ροχαλητό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη στάση ύπνου εάν υποφέρεις από ροχαλητό. Επειδή όμως ο ύπνος στη μία πλευρά μπορεί να ασκήσει πίεση στην πλάτη και τους γοφούς σου, συνιστάται να βάλεις ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου για να μπορείς να χαλαρώσεις.

Σε βοηθά να διατηρήσεις τη σωστή θέση ύπνου

Ο λανθασμένος ύπνος κάνει περισσότερο κακό στο σώμα μας από ότι φανταζόμαστε και μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη, στο ισχίο και στις αρθρώσεις. Ο ύπνος με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου μειώνει την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης και στη σπονδυλική στήλη. Εάν κοιμάσαι ανάσκελα, το να έχεις ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τη σπονδυλική σου στήλη μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σώμα σου ευθυγραμμισμένο σε μια καλή στάση. Εάν ένα κανονικό μαξιλάρι δεν είναι αρκετό, υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένα μαξιλάρια που μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σου

Το να βάζεις ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου και να τα ανασηκώνεις, βοηθά στη διευκόλυνση της ροής του αίματος στο σώμα σου. Μειώνει την πίεση από τις φλέβες σου και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας τα όργανά σου να λειτουργούν σωστά, ακόμη και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να ανακουφιστείς από τον πόνο των κιρσών.

Βοηθά στη μείωση της πίεσης στα γόνατά σου

Εάν ο πόνος στο γόνατο σου σε κρατά συχνά ξύπνια το βράδυ, ίσως είναι καιρός να αρχίσεις να κοιμάσαι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου. Αυτό σε βοηθά να χαλαρώσεις και μπορεί να απαλύνει τον πόνο σου. Εάν κοιμάσαι ανάσκελα, τοποθέτησε το μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σου ή εάν κοιμάσαι στο πλάι, δοκίμασε να το τοποθετήσεις ανάμεσα στα γόνατά σου.




00 inkefalonia general ad 300X250