ΕΚΑΒ: Ποιες αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση-Έρχονται νέες προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 12:28

ΕΚΑΒ: Ποιες αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση-Έρχονται νέες προσλήψεις

Στην πλήρη αναδιαμόρφωση του ΕΚΑΒ, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη σύσταση καλά εκπαιδευμένων πληρωμάτων ασθενοφόρων στοχεύει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο Υφυπουργός, Μάριος Θεμιστοκλέους, μετά από 40 χρόνια το ΕΚΑΒ θα εκσυγχρονιστεί, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες των πολιτών και τις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Μεταξύ των αλλαγών, που έρχονται το επόμενο διάστημα, είναι και η διασύνδεσή του με τα Νοσοκομεία και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για να υπάρχει ετοιμότητα ανταπόκρισης του ιατρικού προσωπικού στα περιστατικά.

Οι πέντε παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας

1) Ενίσχυση με Προσωπικό

Πρόσληψη 800 νέων μόνιμων θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων και επικουρικού προσωπικού.

Στην Αθήνα, «τρέχει» ήδη η πρόσληψη 111 πληρωμάτων στην Αθήνα και θα προκηρυχθούν άλλες 150 θέσεις στην επικράτεια τις επόμενες ημέρες.

2) Εκπαίδευση Προσωπικού

Για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ θα γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση δυο εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

  • Πρόγραμμα 1 – Prehospital Trauma Life Support (Σεμινάρια για την αντιμετώπιση του τραύματος για διασώστες, νοσηλευτές και Ιατρούς δωρεά του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος)
  • Πρόγραμμα 2 – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα δεξιοτήτων για όλο το Προσωπικό του ΕΚΑΒ

3) Ψηφιακή Αναβάθμιση

Έχει δρομολογηθεί η πλήρης ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του Οργανισμού με παράλληλη ενίσχυση του πλαισίου λειτουργίας και εποπτείας, προκειμένου να καθίστανται εφικτές η καταγραφή και διαχείριση περιστατικών, κατηγοριοποίηση της κρισιμότητας τους καθώς και τη δρομολόγηση των ασθενοφόρων.

Ακόμη, θα δημιουργηθεί «Πύργος Ελέγχου» που θα δίνει τη δυνατότητα της εικόνας σε πραγματικό χρόνο και θα δίνει την ευχέρεια άμεσης παρέμβασης.

4) Αναβάθμιση Στόλου Οχημάτων

Όσον αφορά στον επιχειρησιακό στόλο του ΕΚΑΒ, η ανανέωση του Στόλου των Οχημάτων θα γίνει με την προμήθεια νέων ασθενοφόρων σε βάθος 2ετίας, ενώ προβλέπεται σχέδιο εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου στόλου των οχημάτων και βελτιστοποίησης της διαδικασίας συντήρησης τους.

5) Αλλαγή του μοντέλου των αεροδιακομιδών και οργάνωση πρωτογενών αεροδιακομιδών

Σε λειτουργία μπαίνει και η δημιουργία επιπλέον βάσεων αεροδιακομιδών στη χώρα σε επέκταση του σχεδίου «Ερμής Θεοχαρόπουλος» και εκπαίδευση του προσωπικού στην πραγματοποίηση πρωτογενών διακομιδών που σημαίνει ότι το ΕΚΑΒ θα αποκτήσει τη δυνατότητα παραλαβής των επειγόντων περιστατικών από τον τόπο του συμβάντος και τη μεταφορά του απευθείας στο νοσοκομείο, κερδίζοντας χρόνο μεταφοράς που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

mynews.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250