Το φρούτο που σε κρατά χορτάτη και «κόβει» τις λιγούρες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 11:19

Το φρούτο που σε κρατά χορτάτη και «κόβει» τις λιγούρες

Αν δεν είσαι από τα άτομα εκείνα που απολαμβάνουν τα φρούτα και λαχανικά, είναι δύσκολο να φανταστείς πόσο χορταστικά μπορεί να είναι στην πραγματικότητα αυτά τα τρόφιμα. 

Tο απόλυτο διατροφικό combo: Φυτικές ίνες και νερό

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τόσο το νερό, όσο και οι φυτικές ίνες που βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες σε φρούτα και λαχανικά, είναι ο απόλυτος διατροφικός συνδυασμός. Ιδιαίτερα αν θέλεις να ελέγξεις το βάρος σου ή προσπαθείς να χάσεις περιττά κιλά. Γιατί; Τόσο οι φυτικές ίνες όσο και το νερό, βοηθούν να γεμίσουμε το στομάχι και μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στην επιβράδυνση της πέψης και στη ρύθμιση της όρεξης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Από την άλλη, το νερό αποτελεί απαραίτητο αγαθό στον ανθρώπινο οργανισμό για τον μεταβολισμό, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και πληθώρα άλλων φυσιολογικών διαδικασιών που συνδέονται με τη διατήρηση της υγείας. Η ρύθμιση ή απώλεια του σωματικού βάρους επηρεάζεται άμεσα, από την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Η επαρκής κατανάλωση νερού, αποτελεί απαραίτητη διαδικασία, καθώς η ποσότητα του νερού που χάνεται μέσω των μεταβολικών διαδικασιών υπερβαίνει τη ποσότητα αυτού που παράγεται στο σώμα.

Tο πιο χορταστικό φρούτο

Το μόνο φρούτο που σε κρατά χορτάτη και μακριά από πειρασμούς Pexels

Αν αναρωτιέσαι τώρα ποιο φρούτο δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας, η απάντηση είναι οι φράουλες. Εκτός από πλούσιες σε βιταμίνη C, οι φράουλες είναι εξαιρετικά πλούσιες σε φυτικές ίνες (2 γρ. ανά 100 γραμμάρια), ενώ η περιεκτικότητά τους σε νερό στην ίδια ποσότητα, φτάνει το 91%.

Εκτός από χορταστικές, οι φράουλες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ισχυρών φυσικών χημικών ουσιών που ονομάζονται πολυφαινόλες που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους και σταματούν το σχηματισμό λιποκυττάρων. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωση του νόστιμου αυτού κόκκινου φρούτου, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, γνωστής και ως «ορμόνη του στρες».

Σκέτες, σε γιαούρτι, μαζί με πλιγούρι βρώμης, σε smoothie ή σε φρουτοσαλάτα, οι φράουλες με βάση το διατροφικό τους προφίλ, είναι το φρούτο που θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα μέσα στην ημέρα. Ένα νόστιμο σνακ που μειώνει τις πιθανότητες να καταναλώσεις περιττές θερμίδες και να σαμποτάρεις τις προσπάθειές σου για έλεγχο ή απώλεια βάρους.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250