Φυσικοί τρόποι να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 19:35

Φυσικοί τρόποι να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Bigstock

Η υπογονιμότητα είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλά ζευγάρια.

Τα αίτια είναι πολλά και συνήθως η κάθε περίπτωση χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης της γονιμότητας

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι που βοηθούν στην ενίσχυση της γονιμότητας, όπως η σωστή διατροφή, η μείωση του άγχους, η σωστή ενυδάτωση και άλλοι.

Σκόνη Μάκα

Η Μάκα είναι ένα λαχανικό που προέρχεται από το Περού και θεωρείται σούπερ τροφή. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ( κάλλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κ.α.) ενώ παράλληλα ενισχύει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους άνδρες, αυξάνει την κανονικότητα στους κύκλους στις γυναίκες καθώς και τη λίμπιντο.

nero-kai-gonimotita.jpg

Νεαρή γυναίκα πίνει ένα ποτήρι νερό.Bigstock

Ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Η έλλειψη νερού οδηγεί σε αφυδάτωση η οποία επηρεάζει την πυκνότητα της βλέννας του τραχήλου και την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να φτάσουν στο ωάριο.

Ρύθμιση θυρεοειδούς

Η υγιής λειτουργία του θυρεοειδούς σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη γονιμότητα. Είτε έχετε υποθυρεοειδισμό είτε υπερθυρεοειδισμό, πιθανότατα θα δείτε ορμονικές ανισορροπίες, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων γονιμότητας και αυξημένων αποβολών. Μιλήστε με τον γιατρό σας ώστε να επιβεβαιώσετε την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς σας.

Βιταμίνη D

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας (NHS) συνιστά στις γυναίκες που είναι έγκυοι ή προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί, να λαμβάνουν καθημερινά συμπληρώματα βιταμίνης D. Όπως επίσης τονίζει, ο Δρ Zaher Merhi, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης στις τεχνολογίες εξωσωματικής γονιμοποίησης στο New Hope Fertility Center , «πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα και η πρόσληψη βιταμίνης D συνδέονται θετικά με τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες».

4e78e13e-vitamini-d-kai-gonimotita.jpg

Γυναίκα απολαμβάνει τον ήλιο.

Μείωση άγχους

Το άγχος μπορεί να αποβάλει την παραγωγή ορμονών του σώματός σας , γεγονός που καθιστά τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο λιγότερο αξιόπιστο. Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε κάθε μέρα, είτε κάνοντας γιόγκα, μπάνιο ή ασκώντας ασκήσεις αναπνοής.

Μείωση καφεΐνης

Εάν πίνετε ένα ή δύο μικρά φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, αλλά αν πίνετε πολύ περισσότερο, θα χρειαστεί να περιορίσετε τις ημερήσιες ποσότητες. Όπως εξηγεί ο Δρ Zaher « τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης καφεΐνης έχουν συσχετιστεί με μειωμένη γονιμότητα ».

Με πληροφορίες από το popsugar.co.uk




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250