To αγριολούλουδο που διώχνει άγχος και πόνο και απογειώνει τη λίμπιντο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 09:00

To αγριολούλουδο που διώχνει άγχος και πόνο και απογειώνει τη λίμπιντο

 Εάν κάποιος μας ζητήσει να φανταστούμε ένα τριαντάφυλλο, το πιο πιθανό είναι ο νους μας να σχηματίσει την εικόνα ενός κόκκινου ρόδου, σύμβολο ερωτισμού και αγάπης. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το τριαντάφυλλο όπως το ξέρουμε σήμερα, προέρχεται από το άγριο ρόδο, 35 εκατομμυρίων ετών σύμφωνα με ορισμένα απολιθώματα, με έντονο ροζ χρώμα και με μόλις πέντε πέταλα.

Πέραν όμως και του υψηλού συμβολισμού και της πολλαπλής χρήσης του τριαντάφυλλου στο πεδίο της κοσμετολογίας και της ομορφιάς, το άγριο τριαντάφυλλο συγκεντρώνει και φαρμακευτικές ιδιότητες, προσφέροντας ανακούφιση σε πλήθος ιατρικών προβλημάτων, σφραγίζοντας την κυριαρχία του ανάμεσα στα υπόλοιπα λουλούδια.

Ανακούφιση του άγχους και σύμμαχος της καρδιάς

Το μεθυστικό άρωμα του άγριου τριαντάφυλλου έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Μια παλιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι η μυρωδιά από το έλαιο τριαντάφυλλου πριν από τη χειρουργική επέμβαση, μείωσε το ποσοστό του προεγχειρητικού άγχους.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλες μελέτες που έχουν συμπεράνει ότι η ευωδία του ρόδου είναι αρκετή για να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση και το ρυθμό της αναπνοής. Το αφέψημα από τα πέταλά του παρέχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Απογείωση του αισθησιασμού

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του έρωτα, τα οφέλη του ρόδου δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και από την κρεβατοκάμαρα. Ως αφροδισιακό, το τριαντάφυλλο έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου, προσφέροντας λύσεις και στη στυτική δυσλειτουργία.

Λύση στη φλεγμονή και στον πόνο

Εδώ και αιώνες, το τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται ως ήπιο στυπτικό για να βοηθήσει στη σύσφιξη και τον τόνωση των φλεγμονωδών ιστών. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιοφλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά το καθιστά εξαιρετικά αντιφλεγμονώδες και ένα γλυκό αντίδοτο στη χρόνια φλεγμονή.

Ειδικότερα, το ροδόνερο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές και αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες οφθαλμικό διάλυμα, δρώντας τονωτικά στους ιστούς και συρρικνώνοντας τη φλεγμονή των τριχοειδών αγγείων.

Η αγριοτριανταφυλλιά έχει χρησιμοποιηθεί επίσης με επιτυχία στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Και σε αντίθεση με πολλά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, δεν προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Από την άλλη, το τσάι από ροδοπέταλα θεωρείται μια παραδοσιακή θεραπεία για τη διάρροια, συμβάλλοντας και πάλι στην τόνωση, τη σύσφιξη και την καταπράυνση των ιστών του γαστρεντερικού συστήματος.

Τριαντάφυλλο για την επούλωση πληγών

Λόγω της στυπτικότητας του τριαντάφυλλου, της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά και των ελαφρών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών, είτε πρόκειται για εσωτερικές είτε για εξωτερικές.

Πηγή:ygeiamou.gr




00 inkefalonia general ad 300X250