Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 18:29

Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν

Δεν εμπνέουν ανησυχία προς το παρόν τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που καταγράφονται παγκοσμίως, όπως εξήγησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ειδικότερα, δεν είναι σοβαρά και λύνονται με φαρμακευτική αγωγή.

Όπως τόνισε ο καθηγητής στο Action 24, τα περιστατικά δεν συνδέονται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι μελέτες όμως για το πώς έχει προκύψει η εμφάνιση του είναι σε εξέλιξη. Αυτό που έως τώρα προκύπτει είναι ότι η νόσος έχει μέσα της αδενοϊό που ενδεχομένως να συνδέεται και με τον κορονοϊό, είπε.

Τα παιδιά που προσβάλλονται περισσότερο είναι ηλικίας 3-5 ετών. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε ενήλικα. Ο κ. Μόσιαλος, υπογράμμισε ότι για την ώρα ο τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ισχύουν και για τον COVID, όπως η συχνή πλύση των χεριών και προσοχή στις επιφάνειες.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, τα συμπτώματα που πρέπει να προβληματίζουν τους γονείς είναι η γαστρεντερίτιδα, η ανορεξία, η καταβολή, η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος.

{https://www.youtube.com/watch?v=oEFt9K5NtAI}




00 inkefalonia general ad 300X250