To δέρμα στην εμμηνόπαυση: Το ιδανικό πλάνο περιποίησης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 15:30

To δέρμα στην εμμηνόπαυση: Το ιδανικό πλάνο περιποίησης

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το πώς να περιποιείστε την επιδερμίδα σας.

Με το πέρασμα των χρόνων, τα κύτταρα αναπλάθονται με πιο αργό ρυθμό αλλά και οι ορμονικές δραστηριότητες είναι πιο αργές. Ολόκληρος ο οργανισμός επηρεάζεται από τις αλλαγές αυτές και, φυσικά, η επιδερμίδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Κατά την εμμηνόπαυση, γίνεται λεπτότερη και διατηρεί με μεγαλύτερη δυσκολία της υγρασία της, με αποτέλεσμα πιο έντονη ξηρότητα. Παράλληλα, παρατηρείται μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, το περίγραμμα του προσώπου χαλαρώνει και το λίπος μειώνεται. Παρά τις δυσκολίες αυτές, μπορείτε να διατηρήσετε τη λάμψη και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σας, ακολουθώντας πιστά τις παρακάτω συμβουλές.

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Καθαρισμός

Κάνετε σχολαστικό καθαρισμό προσώπου με πιο ήπιες (αλλά και αποτελεσματικές) φόρμουλες που είναι ιδανικές για την περίοδο αυτή, καθώς δεν θα αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια του δέρματος και δεν θα προκαλέσουν ερεθισμούς. Αν βάζετε καθημερινά make up, προτιμήστε να κάνετε διπλό καθαρισμό για μεγαλύτερη φρεσκάδα και καθαριότητα.

Λιγότερη απολέπιση

Προτιμήστε να εφαρμόζετε φυσικά συστατικά για scrub ή να κάνετε χημική απολέπιση με ήπια υλικά, το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Μετά το τέλος της, μην παραλείπετε μία κρέμα με καταπραϋντική σύνθεση.

Μασάζ προσώπου 

Το συστηματικό μασάζ προσώπου μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυσικό facelift, καθώς τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, γυμνάζει τους μυς του προσώπου και δεν τους αφήνει να ατονήσουν αλλά και διεγείρει την δημιουργία κολλαγόνου.

Ενισχυμένη βραδινή περιποίηση 

Τις νυχτερινές ώρες, οι μηχανισμοί ανανέωσης επιταχύνουν τη λειτουργία τους και αποκαθιστούν τις φθορές. Έτσι, η ώρα αυτή αποτελεί την καταλληλότερη στιγμή για σωστό skincare, προκειμένου τα προϊόντα να αποδώσουν στο maximum. Το βράδυ, λοιπόν, προτιμήστε πιο δραστικές καλλυντικές συνθέσεις – καθώς δεν θα εκτεθείτε στον ήλιο στη συνέχεια – που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και καταπολεμούν λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες. Μερικά τέτοια συστατικά είναι τα πεπτίδια και φυσικά η ρετινόλη και τα ρετινοειδή.

Ειδική περιποίηση στα μάτια 

Εφαρμόστε την κρέμα ματιών σας μετά τον καθαρισμό και τον ορό, αλλά πριν την κρέμα προσώπου. Προτιμήστε κρέμες ματιών με συστατικά όπως η καφεΐνη, το ασβέστιο και οι φωτοανακλαστήρες που ενισχύουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή και κάνουν το βλέμμα πιο φωτεινό.

Αντηλιακή προστασία

Απαραίτητη σε κάθε ηλικία, η αντηλιακή προστασία δεν θα πρέπει να παραλείπεται ούτε κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Τα αντηλιακά προστατεύουν από δυσχρωμίες, σταδιακή λέπτυνση της επιδερμίδας, ρυτίδες και χαλάρωση. Εφαρμόστε καθημερινά, ανεξαιρέτως εποχής.

Photo by //unsplash.com

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250