Αυτό είναι το εμβόλιο που εμπιστεύτηκαν οι περισσότεροι Έλληνες, ποιο έχει χορηγηθεί λιγότερο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 15:11

Αυτό είναι το εμβόλιο που εμπιστεύτηκαν οι περισσότεροι Έλληνες, ποιο έχει χορηγηθεί λιγότερο

Στο 74%, την πλειονότητα των εμβολιασθέντων, έχει χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer

Στο 74%, την πλειονότητα των εμβολιασθέντων, έχει χορηγηθεί το σκεύασμα της Pfizer όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Πάνω από 12,8 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού έχουν γίνει στη χώρα μας, με 6,6 εκατ. πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Προχωρά παράλληλα η διαδικασία για τη χορήγηση αναμνηστικής τρίτη δόσης για τους υγειονομικούς και για τους πολίτες των άνω των 60 που έκαναν την δεύτερη δόση πριν από έξι μήνες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, παρουσίασε κατά την ενημέρωση, αναλυτικά τα στοιχεία με για τα σκευάσματα με τα οποία έχουν γίνει οι έως τώρα εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Εμβόλιο Pfizer: Έχουν χορηγηθεί 8.995.116 δόσεις, δηλαδή το 74,6% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω mRNA εμβόλιο.

Εμβόλιο AstraZeneca: Έχουν χορηγηθεί 1.540.288 δόσεις, δηλαδή το 12,7% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω εμβόλιο.

Εμβόλιο Moderna: Έχουν χορηγηθεί 1.096.647 δόσεις, δηλαδή το 9,1% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω mRNA εμβόλιο.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Έχουν χορηγηθεί 431.640 δόσεις, δηλαδή το 3,6% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω εμβόλιο.

dikaiologitika.gr