Καλύτερες μέθοδοι για την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 13:54

Καλύτερες μέθοδοι για την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων

Στον υπολογιστή ή στο κινητό βρίσκονται αποθηκευμένα πολύ σημαντικά αρχεία για τον κάθε χρήστη, τα οποία σίγουρα δεν θα θέλει να χάσει. Όμως εάν δεν έχετε προνοήσει να κάνετε κάποια αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, τότε με την οποιαδήποτε βλάβη στη συσκευή σας αυτόματα χάνετε την πρόσβαση και στις αποθηκευμένες πληροφορίες σας.

Μην ανησυχείτε όμως γιατί υπάρχει λύση… Η ανάκτηση δεδομένων είναι εφικτή!

Εφόσον η ζημιά της συσκευής δεν είναι κάποιο σπάσιμο ή κάποιο ράγισμα, οι ειδικοί μπορούν να επαναφέρουν τα αρχεία σας. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες μέθοδοι για την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων;

Κατηγοριοποίηση μεθόδων

Ας αρχίσουμε με τις 3 βασικές κατηγορίες ανάκτησης δεδομένων.

Ανάκτηση δεδομένων μέσω λογισμικών που επεμβαίνουν στο μέσο αποθήκευσης

Ανάκτηση δεδομένων μέσω επισκευής του μέσου αποθήκευσης και επαναφορά δεδομένων μέσω λογισμικού

Ανάκτηση δεδομένων μέσω ολικής αποσυναρμολόγησης του μέσου αποθήκευσης, αποκόλληση των αποθηκευτικών δίσκων και στη συνέχεια συναρμολόγησης του μέσου και επαναφορά δεδομένων μέσω λογισμικού

Οι μέθοδοι αυτοί εξαρτώνται από το ίδιο το μέσο αποθήκευσης και το ποσοστό αλλά και το είδος της βλάβης που έχει. Κατά την εφαρμογή των μεθόδων πρέπει να ακολουθείται η παραπάνω σειρά.

Βασικός κανόνας για την ανάκτηση δεδομένων

Για να πετύχει η ανάκτηση δεδομένων είναι πολύ σημαντικό να μην επανεγγραφούν αρχεία πάνω από αυτά που θέλετε να επαναφέρετε. Αυτό δεν εξαρτάται  μόνο από εσάς.

Όσο λειτουργεί ο υπολογιστής τρέχουν διεργασίες οι οποίες μπορεί να αποθηκεύσουν καινούργια αρχεία στον σκληρό δίσκο με αποτέλεσμα να χαθούν τα διαγραμμένα σας αρχεία και να μην μπορείτε να τα ανακτήσετε. Για αυτό μόλις αντιληφθείτε ότι δεν έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας πρέπει αμέσως να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή.

Εάν ο υπολογιστής είναι σταθερός τότε πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Power. Σε περίπτωση που έχετε laptop, τότε μετά την απενεργοποίησή του αφαιρέστε και την μπαταρία.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Όπως παρατηρήσατε οι καλύτερες μέθοδοι για ανάκτηση δεδομένων δεν είναι απλές διαδικασίες. Εάν επιχειρήσετε να τις εφαρμόσετε μόνοι σας το πιο πιθανό είναι πως θα δημιουργήσετε μεγαλύτερη ζημιά από την ήδη υπάρχουσα.

Η πιο σωστή και σίγουρη επιλογή είναι να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Το εξειδικευμένο προσωπικό, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει, υπόσχεται πλήρη ανάκτηση των δεδομένων σας.

Κάθε εταιρεία, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει, χρεώνει και διαφορετική τιμή. Με μια έρευνα της αγοράς θα βρείτε την ιδανική εταιρεία για εσάς, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και βρίσκεται κοντά στο ποσό που μπορείτε να διαθέσετε.

Η εμπειρία κάθε εταιρείας, η κριτική των πελατών της και το όνομά της στην αγορά θα πρέπει να καθοδηγήσουν την επιλογή σας ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που υπόσχονται εξίσου πλήρη ανάκτηση δεδομένων, χωρίς όμως να φέρνουν εις πέρας τις υποσχέσεις αυτές. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια πρώτη προσπάθεια μόνοι για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την εφαρμογή με την οποία θα χρησιμοποιήσετε.

Θα πρέπει η εφαρμογή να έχει σχόλια χρηστών, μέσα από τα οποία θα διαπιστώσετε εάν όντως διεκπεραιώνει αυτά που υπόσχεται ή όχι. Τότε, ανάλογα με τις ανάγκες σας, επιλέγετε την εφαρμογή που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σας.

Παρ’ όλα αυτά, καμία εφαρμογή δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει τη βλάβη στο λογισμικό του υπολογιστή σας (οι εφαρμογές μπορούν να λύσουν προβλήματα μόνο της πρώτης κατηγορίας μεθόδων, στις άλλες δύο είναι αναγκαία η επέμβαση ειδικού)  όπως οι έμπειροι επαγγελματίες.

Η απώλεια προσωπικών δεδομένων σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση και κανένας χρήστης δεν θα ήθελε να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Για αυτό όμως υπάρχουν οι εταιρείες ανάκτησης δεδομένων, ώστε να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και να επιστρέψουν τα αρχεία πίσω στην κατοχή σας!




00 inkefalonia general ad 300X250