Το Νηπιαγωγείο Μεσοβουνίων στέλνει το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 09:16

Το Νηπιαγωγείο Μεσοβουνίων στέλνει το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος

    Στο πλάισιο του προγράμματος  “Η φίλη μας η θάλασσα”  της παιδικής Ηelmepa, όπου και έλαβε μέρος το νηπιαγωγείο με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για το τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες και στους ωκεανούς, ολοκλήρωσε υλοποιώντας  δράση και στέλνωντας  το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης και συστράτευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.  

Οι λιλιπούτιοι μαθητές μαζί με  τις Νηπιαγωγούς Γρηγοροπούλου Όλγα και Ιωάννου Βασιλική – Μαρία,  εξέφρασαν έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον και την αγωνία τους για τους κινδύνους που το απειλούν,σχεδιάζοντας πινακίδες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των λουόμενων και των επισκεπτών. Ετσι επισκέπτηκαν την Τρίτη 22/6 με τη συνοδεία των γονέων τους  τις παραλίες   Αγία Ιερουσαλήμ, Έμπλυση και Φώκι, όπου και τις τοποθέτησαν.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου και οι δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Μεσοβουνίων της Ά και Έ τάξης, καθώς και η δασκάλα του τμήματος ΖΕΠ.

Οι νηπιαγωγοί δήλωσαν: “ Αν και ήταν μια δύσκολη σχολική χρονιά,λογω πανδημίας, ξεκινήσαμε τη συγκεκριμένη δράση με πολύ ενθουσιασμό, όρεξη και αγάπη.Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την χρήση του πλαστικού, αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η πανδημία ανέδειξε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό και είναι συστημικό και όχι ατομικό. Υγιής ανθρωπότητα μπορεί να υπάρξει μόνο σε υγιή πλανήτη.

Αλλάζουμε, λοιπόν, συνήθειες που αφορούν στη χρήση πλαστικών εντάσσουμε την αλλαγή στην καθημερινότητά μας για αυτό το καλοκαίρι και για όλη μας την ζωή. Επηρεάζουμε θετικά τα παιδιά και οι νέες συνήθειες γίνονται στάση ζωής.Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς, οι οποίοι στήριξαν τη συμμετοχή των μαθητών και την προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλλουμε για ένα καλύτερο αύριο! Είναι η πρωτοβουλία που ενώνει σχολική κοινότητα, οικογένεια και τοπική κοινωνία για ένα κοινό όραμα: Να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!”

εμπλυσηπινακιδα 1πινακιδα 2φωκι

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250