Ανοιχτή επιστολή από την Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων, Ουρανία Τσούτση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 16:56

Ανοιχτή επιστολή από την Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων, Ουρανία Τσούτση

Αγαπητοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί,

Κυρίες και Κύριοι,

με την ευκαιρία της εκ νέου ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων θα ήθελα να απευθύνω ένα θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς καθώς επίσης και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς.

Η επιλογή μου για τη θέση αυτή αποτελεί για μένα ηθική δικαίωση, γιατί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων μου και την διεκπεραίωση των πολλών και ποικίλων δράσεων που έχει αναλάβει το σχολείο έπρεπε να διαβάζω, ώστε να ανταποκριθώ σε μια χρονοβόρα και αρκετά απαιτητική διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου βίωσα τα ίδια συναισθήματα με τους μαθητές μου, διότι το πολύωρο διάβασμα δημιουργεί άγχος και αγωνία αλλά στο τέλος έρχεται η χαρά της επιτυχίας που σε κάνει να ξεχνάς όλες τις δυσκολίες. Όσο αφορά την επιλογή του πιο απομακρυσμένου σχολείου της Κεφαλονιάς, αυτή έγινε συνειδητά, με γνώμονα αποκλειστικά την αγάπη προς αυτό, καθώς μπορούσα λόγω της μοριοδότησής μου να αναλάβω και σχολεία της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, το συναισθηματικό δέσιμο με το σχολείο και η αποδοχή του ρόλου μου από την τοπική κοινωνία δεν μου επέτρεψαν δεύτερες σκέψεις. Συνεπώς, αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών μέσα και από το διαρκές άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία με ποικίλες δράσεις και συμμετοχές σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αγαπητοί μαθητές, γονείς, συνάδελφοι και εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς, με δεδομένο το γεγονός της τοποθέτησής μου, σας καλώ όλους μαζί, μέσα σε ένα πλαίσιο ειλικρίνειας, αμοιβαίας κατανόησης, συνεργασίας, συναδελφικότητας και καλής προαίρεσης, να ενώσουμε τις σωματικές και ψυχικές μας δυνάμεις, ώστε να ανταποκριθούμε -όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται- στις ανάγκες της εκπαίδευσης και στις προκλήσεις των καιρών, που δημιουργούνται από τις ραγδαίες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, με απώτερο στόχο το καλύτερο μέλλον των μαθητών μας. Από την πλευρά μου υπόσχομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης σε μια σχολική μονάδα με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες λόγω και της γεωγραφικής της απομόνωσης.

Θα βρίσκομαι στη διάθεση γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών φορέων όντας πρόθυμη να αφουγκραστώ κάθε ενδεχόμενο προβληματισμό και πρόταση για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών και του σχολείου μας εν γένει.

Εύχομαι μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία.

Ουρανία Τσούτση
(ΠΕ02-Φιλόλογος)

Διευθύντρια

του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250