Ο Μινέτος "αδειάζει" με.. τρόπο τον Ανουσάκη: Είναι σκουριασμένος ελβετικός σουγιάς!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:30

Ο Μινέτος "αδειάζει" με.. τρόπο τον Ανουσάκη:  Είναι σκουριασμένος ελβετικός σουγιάς!

O αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και απάντησε στην κριτική, που ασκείται στην Δημοτική Αρχή για τις απευθείας αναθέσεις σε ορισμένα από τα έργα, από τον επικεφαλής της παράταξης «Αργοστόλι: Παρόν και Μέλλον» Νίκο Ανουσάκη. 

Έργα αποκατάστασης με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης 

«Ο κος Ανουσάκης δεν τα λέει έτσι όπως είναι. Όταν υπάρχουν φυσικές καταστροφές και μια περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει το δικαίωμα (θεσμοθετημένα) να εκτελεί έργα αποκατάστασης με βάση τον νόμο που ισχύει για τα δημόσια έργα και αυτό κάναμε όλοι οι Δήμοι. Τα έργα αυτή τη στιγμή σε όλο το νησί εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Εκτελούνται και άλλα έργα, τα οποία είναι με κανονικούς διαγωνισμούς. Μια διαδικασία που είναι πιο μακροχρόνια. Όταν όμως μια περιοχή είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτό γίνεται. Έγινε και στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, σε όλες τις περιοχές. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας κατηγορούν. Ακόμα και 7 χρόνια μετά τον σεισμό, υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ».

Έργα «Αντώνης Τρίτσης»

«Δεν δέχεται ο κος Ανουσάκης να γίνουν έργα πάνω από 10 εκατ. ευρώ γιατί θα υπερχρεωθεί ο Δήμος. Αυτό το είπε, απλώς για να πει κάτι. Ας μας πει από τις 14 πλατείες και τους 35 πεζόδρομους, ποιους να αφαιρέσουμε. Την έχει την λίστα, ας μας πει. Σε ποιες περιοχές να μην αντικαταστήσουμε τους αμιαντοσωλήνες; Δηλαδή είναι τρελοί 330 Δήμαρχοι  στην Ελλάδα που αξιοποίησαν πλήρως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Και όλα αυτά περί χρεώσεων και δανείων του Δήμου, δεν ισχύουν. Οι δόσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων πληρώνονται από Ελληνικό Δημόσιο από το ΠΔΕ και αυτοί λένε τώρα “άμα βουλιάξει το Ελληνικό Κράτος…”. Εγώ περιμένω από τον κο Ανουσάκη να μας πει το πρόγραμμα του. Παρουσιάζεται ως “ελβετικός σουγιάς” που έχει λύση για όλα, αλλά είναι λίγο σκουριασμένος. 

«Η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί με  τα έργα. Εκτελούνται ήδη σημαντικά έργα, υπογράφουμε συμβάσεις για επιπλέον έργα σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Κατηγορούν εμάς, την στιγμή που κάνανε ένα βουνό από μπάζα μέσα στο Αργοστόλι (στο Λιμεναρχείο), τα παράτησαν και μας ζητάνε εξηγήσεις γιατί δεν τα βγάλαμε νωρίτερα και γιατί δεν κάναμε διαγωνισμό. Δηλαδή να περιμένουμε άλλα 2 χρόνια για να απομακρυνθούν. Ο κος Ανουσάκης στεναχωρήθηκε που έφυγαν τα μπάζα γιατί τώρα δεν θα μπορεί να λέει κάτι τώρα. Σχετικά με την γεώτρηση στα Ομαλά, στην περιοχή υπάρχουν τόσα προβλήματα με το νερό. Έπρεπε και εκεί να πάμε σε διεθνή διαγωνισμό, να καθυστερήσουμε 2-3 χρόνια και ας διψάσουν οι κάτοικοι… Δεν είναι έτσι. Ο κόσμος βλέπει και θα μας κρίνει». 

 Διαβάστε επίσης : Μινέτος στον COSMOS 96,5 για το άλσος Καλλιθέας : Δεν γνωρίζουν για τις οικονομίες χωρικής συγκέντρωσης ;




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250