Μινέτος στον COSMOS 96,5 για το άλσος Καλλιθέας : Δεν γνωρίζουν για τις οικονομίες χωρικής συγκέντρωσης ;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:30

Μινέτος στον COSMOS 96,5 για το άλσος Καλλιθέας : Δεν γνωρίζουν για τις οικονομίες χωρικής συγκέντρωσης ;

Με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με την επιχειρούμενη αξιοποίηση του Αλσυλλίου της Λακήθρας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και έδωσε την δική του απάντηση σε όλους όσοι θεωρούν ότι η αξιοποίηση δεν θα βοηθήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.

«Έχουν μιλήσει πολλοί για το συγκεκριμένο θέμα. Έχω διαβάσει τις απόψεις τους και τις σέβομαι. Ξεχωρίζω τρείς: Του κ. Παντελειού, ο οποίος είναι και αυτός κατά μια έννοια αντίθετος με το μέγεθος του σχεδίου, του κ. Ανουσάκη,  που δήλωσε ότι δεν θα το επιτρέψει ποτέ καιαι της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε διαφορετική κατεύθυνση».

«Νομίζω ότι η πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Ο κος Παντελειός έκανε μια δήλωση στην οποία υποστηρίζει ότι ενός τέτοιου μεγέθους κατασκεύασμα στην περιοχή, εγκυμονεί κινδύνους για την τοπική οικονομία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, νομίζω ότι η άποψή του δεν στηρίζεται επιστημονικά και ακριβώς το αντίθετο λέει η επιστήμη της περιφερειακής ανάπτυξης και απορώ πως εκφράζει τέτοιες απόψεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή. Όλα αυτά θα ωφεληθούν από την επένδυση, είναι αυτό που λέμε Οικονομίες Χωρικής Συγκέντρωσης και ο κος Παντελειός θα έπρεπε να το ξέρει. Είναι αυτό που γίνεται παντού και όλες οι επιχειρήσεις ανοίγουν σε ίδιους χώρους. Σε όλες τις υπάρχουσες επιχειρήσεις θα υπάρξει αύξηση τζίρου και το χωριό θα ωφεληθεί, αρκεί να βρεθεί ο επενδυτής. Δεν έχει καμία βάση η δήλωσή του».

«Σχετικά με την δήλωση του κου Ανουσάκη, κάθε φορά που τον ακούω μου θυμίζει την Ρόζα Λουξεμπουργκ – έχει και ένα αριστερό παρελθόν – διαφωνεί με το “Αντώνης Τρίτσης”, διαφωνεί με την αξιοποίηση. Πρέπει να μας πει κάποια στιγμή που κινείται ο κος Ανουσάκης. Διαφωνεί δηλαδή με μια επένδυση που θα βοηθήσει την περιοχή; Αν γίνει το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, σε τι θα βλάψει το χωριό; Ας μας απαντήσει με επιχειρήματα. Αν λένε ότι θα βλάψει τις άλλες επιχειρήσεις, δεν έχουν ιδέα από την Οικονομική Επιστήμη. Θα υπάρχει πεδίο για όλους».

«Και για την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, να τους θυμίσω, όταν ήταν Κυβέρνηση πούλησαν το 67% του ΟΛΠ, το 68% του ΟΛΘ, το 66% του ΔΕΣΦΑ, πούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, έκαναν μακροχρόνια  μίσθωση για τα αεροδρόμια και πολλά άλλα, ακόμα και στον ΟΤΕ. Αυτά δεν ήταν Δημόσια Περιουσία; Και ας πάρουμε το αεροδρόμιο της Fraport, δεν κινείται σε μια πορεία που ωφελεί το νησί; Αυτά τα έχουν ξεχάσει».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250