Items filtered by date: Δεκέμβριος 2013

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά προηγήθηκε μέχρι και 14 πόντους (40-54 στο 25') της Παραλίας, εντούτοις λύγισε κάτω από την πίεση των γηπεδούχων και την δική του κούραση και ηττήθηκε τελικά με 75-68 στον πρώτο αγώνα του στο Final Six της Β' ΕΣΚΑ-Η που έγινε στην Πάτρα.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από επεισόδια στο φινάλε του όταν μετά από αντιαθλητικό φάουλ που έκανε ο Βαλλιανάτος, φίλαθλοι και παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν στο παρκέ και χτύπησαν τον παίκτη του ΑΣΚ. Ακολούθησε σύρραξη και με την παρέμβαση κάποιων ψύχραιμων τα πράγματα προς στιγμή ηρέμισαν.

Published in Αθλητισμός

Το κλείσιμο μετά από δέκα πέντε χρόνια λειτουργίας του καφενείου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΚΟΙ.Σ.ΠΕ. ΡΟΤΑ στην Καμπάνα δημιουργεί, εκτός από θλίψη, αγανάκτηση καθώς με την εξέλιξη αυτή πλήττονται τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Βαρύτατες είναι οι ευθύνες του Δήμου που άφησε την κατάσταση να επιδεινώνεται δηλώνοντας στο τέλος αδυναμία να στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα.


Η άσχημη κατάληξη ενός εγχειρήματος που, παρά τις όποιες κατά καιρούς λειτουργικές αδυναμίες του, αποτελούσε ένα παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο προσπαθούσε να ωθήσει άτομα κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων να δραστηριοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες και καθήκοντα, παίρνοντας τις τύχες τους στα χέρια τους, έχει τη σφραγίδα της μνημονιακής λαίλαπας των τελευταίων χρόνων.

Η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΗ, ώρα 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς & Ιθάκης όλα τα σωματεία των εργαζομένων (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), των αυτοαπασχολούμενων-ΕΒΕ και των συνταξιούχων, σε σύσκεψη-συζήτηση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που θα κλιμακωθεί με στόχευση τη παραπέρα μείωση των συντάξεων και τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών ταμείων.

Αιφνίδια εμφάνιση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και όταν του δόθηκε ο λόγος δια μικροφώνου «άστραψε και βρόντηξε».

Ο κ. Κουρής τόνισε πως έχει στείλει στον Εισαγγελέα και γίνεται ήδη προανάκριση όλο το φάκελο με το πρόγραμμα του β' πενταμήνου της Κοινωφελούς Εργασίας που ανέλαβε πριν μερικούς μήνες ο Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλονιάς, καθώς διαπίστωσε παρατυπίες στην εφαρμογή του.

Η FINNAIR κρατική Αεροπορική Εταιρεία της Φινλανδίας, αποχαιρετά τα Αεροσκάφη της τύπου Boeing 757-200 λόγω ανανέωσης του στόλου της.

Μετά από την προτροπή και σε συνεργασία με τον Αντιπρόσωπο της για την Ελλάδα:

Proper Kefalonian Travel & Air Services, αποφάσισαν, το αποχαιρετιστήριο αυτό γεγονός να εορταστεί με ένα μεγάλο πάρτυ, στο νησί της Κεφαλονιάς.

Η συμμετοχή παλαιών και νέων στελεχών της Αεροπορικής Εταιρείας σε αυτό το διήμερο ταξίδι υπήρξε συναρπαστική .Μέσα σε τρείς ώρες από την ανακοίνωση του προορισμού το αεροσκάφος 227 θέσεων γέμισε.

Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή για ανανέωση της γνωριμίας των αρμοδίων της Αεροπορικής Εταιρείας με το νησί μας του σήμερα.

Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή των ξενοδοχείων «Πόρτο Σκάλα» «Αποστολάτα» και «Αστέρης» όπου διέμειναν οι συμμετέχοντες. Ο επαγγελματισμός, η εγκαρδιότητα, το χαμόγελο, η οργάνωση, η άψογη εξυπηρέτηση ,οι ατέλειωτοι μπουφέδες με ελληνικά φαγητά και μάλιστα με παραδοσιακά Κεφαλλονίτικα, καθώς και οι ανέσεις των ανωτέρω Ξενοδοχείων έκαναν την διαμονή τους αξέχαστη .

Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο (προσφορά του Proper Kefalonian Travel & Air Services) όλοι έδωσαν το παρόν, 226 συμμετέχοντες και το οκταμελές πλήρωμα .Η βραδιά ήταν γεμάτη εκπλήξεις. Η μουσικοί μπάντα που είχαν φέρει μαζί τους μέχρι και τραγούδι για την Κεφαλονιά έπαιξαν. Το δε συρτάκι και οι καντάδες ήταν μια από τις εκπλήξεις. Το γλέντι διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Κατά την αποχώρηση τους στις 22 του Μαίου όλο το γκρούπ παρέμεινε στο Αργοστόλι για ένα δίωρο και είχε την ευκαιρία να γευματίσει στα εστιατόρια και να αγοράσει διάφορα αναμνηστικά.

Η Εταιρεία FINNAIR και ο αντιπρόσωπος της, ευχαριστούν ιδιαιτέρως την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Αερολιμένα Κεφαλονιάς για την συνεργασία της και την συμπαράσταση της σε αυτό το γεγονός εγκρίνοντας διήμερη στάθμευση του αεροσκάφους στον Αερολιμένα.

Επίσης η FINNAIR έστειλε συγχαρητήρια στην Olympic Handling για την άψογη εξυπηρέτηση του Αεροσκάφους.

Ευχή όλων μας να μας ξανάρθουν με σειρά πτήσεων σύντομα.

ΥΓ Επισυνάπτω το λογότυπο του ταξιδιού καθώς και φωτογραφίες από την άφιξη και αναχώρηση της πτήσης.

Για την Αεροπορική Εταιρεία FINNAIR
Αντιπρόσωπος : Proper Kefalonian Travel & Air Services
Σταθοπούλου Κατερίνα και Αναστάσιος Σταθόπουλος

Published in Κοινωνία

Στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29  ετών»

Το πρόγραμμα απευθύνονταν σε 35.000 άνεργους νέους και αφορούσε, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής έφτασε τις 126.520 και η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος,

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276. Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης έφτασε τις 50.244.

Διαπιστώνεται ότι στην Περιφέρεια Αττικής υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις, ακολουθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Published in Κοινωνία

Οξεία αντιπαράθεση είχαμε χθες στο δημοτικό συμβούλιο και σύγκρουση του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Θεοτόκη Καβαλλιεράτο, αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού.

Ο κ. Παρίσης, παρενέβη όταν ετέθη από τη Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα με το ναυτικό ατύχημα στο «Νήσος Κεφαλονιά» υπερασπιζόμενος το πλοίο της Kefalonian Lines, γεγονός που προφανώς ενόχλησε τον Θεοτόκη Καβαλλιεράτο, που πρακτορεύει στο νησί την εταιρία Ionian Ferries.

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 13:57

Το Parkour και στην Κεφαλονιά! [VIDEO]

Τον λένε Ανδρέα, μένει μόνιμα στο Ληξούρι, είναι 16 χρονών και είναι φανατικός του Parkour, ενός «σπορ» αλλιώτικου από τα άλλα.

Αφορμή για την ενασχόληση του με το Parkour ήταν video που ανακάλυψε στο διαδίκτυο με λάτρεις την εν λόγω δραστηριότητας.

Ο Ανδρέας μιλώντας στο inkefalonia υποστήριξε ότι η ενασχόληση με το Parkour πλέον του φαίνεται μια ευχάριστη δραστηριότητα όμως απαιτεί πολύ προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Γι αυτό προτείνει όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμού.

Ο νεαρός μαθητής έχει επιλέξει κυρίως το Ληξούρι αλλά και το Αργοστόλι για να κάνει τις «φιγούρες» και να εντυπωσιάζει…

Δείτε το VIDEO – Περισσότερες πληροφορίες για το Parkour παρακάτω

https://youtu.be/amEYShFNpTI

Τι είναι το Parkour

Το παρκούρ, γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής, είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες.

Στόχος του παρκούρ είναι ουσιαστικά η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια, ή κλαδιά μέχρι τοίχοι, πεζούλια, ή κάγκελα. Ένας traceur καλλιεργεί την ικανότητα να εντοπίζει εναλλακτικούς τρόπους κίνησης και πορείας, τους οποίους ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τόσο στην καθημερινή του ζωή, όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Γι'αυτό το λόγο η κατηγοριοποίηση του παρκούρ ως δραστηριότητα είναι δύσκολη, αφού κάποιοι το θεωρούν extreme άθλημα ενώ κάποιοι πολεμική τέχνη. Πολλοί, ωστόσο, είναι ευχαριστημένοι με το να τοποθετούν το παρκούρ στη δική του κατηγορία: «Το παρκούρ είναι παρκούρ».

Προτείνουμε

Published in Κοινωνία

 

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από την Παρασκευή ο τεχνικός διευθυντής και επίσημος scouter της ΑRSENAL F.C. για την Ν.Α. Ευρώπη κ. Λάκη Παπαϊωάννου.

O κ. Παπαϊωάννου βρέθηκε σήμερα Σάββατο στα γήπεδα τόσο στο Αργοστόλι, όσο και στις Κεραμειές και παρακολούθησε από κοντά την πρόοδο των μικρών αθλητών της ακαδημίας, διδάσκοντάς τους παράλληλα και μερικά από τα μυστικά της μπάλας που τόσο καλά κατέχει.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Published in Αθλητισμός

Στις τρεις καλύτερες μπίρες του κόσμου φιγουράρει η κερκυραϊκή Corfubeer, στο φετινό μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ μπίρας στη Βρετανία. Ψυχή της ζυθοποιίας ο ιδρυτής της Σπύρος Καλούδης, που όπως λέει, όση και αν παράγει δεν φτάνει για να καλύψει τη ζήτηση. Η τεσσάρων ετών εταιρεία γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη αδιαφορώντας για την κρίση.

Το δημοφιλές φεστιβάλ μπίρας International Real Ale Festival 2013 που διοργανώνει η μεγαλύτερη αλυσίδα pub της Βρετανίας Wetherspoon δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τα αποτελέσματα αλλά οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τον κ. Καλούδη ότι η Corfubeer είναι ανάμεσα στις πρώτες θέσεις.

Βραβείο και πρωτιά

Η Wetherspoon επέλεξε την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία μεταξύ 50 ζυθοποιείων, ως ένα από τα 8 διεθνή ζυθοποιία που φιλοξένησε για να προσφέρει την μπίρα τους στους χιλιάδες επισκέπτες του με στόχο να τη δοκιμάσουν και να τη βαθμολογήσουν. Οι καταναλωτές δοκιμάζουν για 18 μέρες και σχολιάζουν τις μπίρες και καταγράφονται οι εντυπώσεις τους.

Η μπίρα του καλπάζει

«H Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία βρίσκεται στον Αρίλλα ένα μικρό χωριό στη Βόρεια Κέρκυρα και το ζυθοποιείο το φτιάξαμε με κέφι και αγάπη» αναφέρει ο κ. Καλούδης. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της εν μέσω κρίσης το 2009 με παραγωγή 80.000 φιάλες μπίρας, 70.000 ευρώ τζίρο και τρεις εργαζόμενους. Η παραγωγή της το 2012 έφτασε τις 500.000 φιάλες, και ο τζίρος εκτοξεύθηκε στα 500.000 ευρώ. «Φέτος πραγματοποιήσαμε επενδύσεις για να αυξήσουμε την παραγωγή και να ανταποκριθούμε στη ζήτηση και προβλέπουμε η παραγωγή μας και οι πωλήσεις μας να είναι αυξημένες κατά 30%» συμπληρώνει ο κ. Καλούδης. «Όσο παράγουμε τόσο πουλάμε. Η ζήτηση είναι πάντα μεγαλύτερη από την προσφορά γιατί δεν είμαστε μεγάλη βιομηχανία».

Οι τουρίστες ψάχνουν τα καλά τοπικά προϊόντα

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Corfubeer, η επιτυχία του ελληνικού προϊόντος κρύβεται στον τουρισμό, που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ελληνική μπίρα. «Οι τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα είναι 15-16 εκ. εκπαιδευμένοι καταναλωτές και απαιτητικοί. Αναζητούν τοπικά προϊόντα, διαφορετικά από αυτά των πολυεθνικών, φτιαγμένα με μεράκι τα οποία εκπροσωπούν τη χώρα μας. Χρειαζόμαστε ελληνικά προϊόντα με ελληνική ταυτότητα. Οι τουρίστες είναι οι καλύτεροι διαφημιστές μας. Και οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να οργανωθούν, να παρουσιάζουν προϊόντα με ταυτότητα ώστε να έχουμε να προσφέρουμε ένα παζλ γεύσεων και να ενισχύσουμε το εμπόριο και την οικονομία».

Γερμανικά πρότυπα

Η ιδέα γεννήθηκε ύστερα από ένα ταξίδι σε χωριά της Γερμανίας, όπου οι μικρές ζυθοποιίες αποτελούν παράδοση. Ο Σπ. Καλούδης, κύριος μέτοχος της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας, μαζί με τους Γ. Καλούδη, Κλ. και Β. Μουζακίτη αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους ζυθοποιείο στον Αρίλλα της Κέρκυρας. Η επένδυση έφθασε το ένα εκατ. ευρώ, από τα οποία το 16% (160.000 ευρώ) προήλθε από επιδότηση και τα υπόλοιπα από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Φρέσκια μπίρα, αφιλτράριστη και απαστερείωτη

Επέλεξαν να παράγουν μπίρα φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη (real ale), αφού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Επιπλέον αυτού του είδους οι μπίρες κάνουν θραύση στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γερμανία υπάρχουν 2.000 ζυθοποιίες, 2.500 στην Αγγλία και πάνω από 3.000 στις ΗΠΑ.

«Οι μπίρες "real ale" αποτελούν ουσιαστικά την επιστροφή στην παράδοση», εξηγεί ο Σπ. Καλούδης. «Περιέχουν όλες τις θρεπτικές πρωτεΐνες των δημητριακών και τις ανεκτίμητες πολυφερόλες (απ' αυτές προέρχεται η φυσική θολότητα της φρέσκιας μπίρας). Αυτά τα συστατικά αφαιρούνται στις βιομηχανοποιημένες μπίρες μαζικής κατανάλωσης. Η φρέσκια μπίρα που παράγουμε περιέχει μόνο βύνη από κριθάρι, λυκίσκο, μαγιά και νερό. Επιπλέον, παράγεται με παραδοσιακό τρόπο: ζυμώνεται και ωριμάζει σε ειδικά ψυχόμενα τανκ, η ζύμωση γίνεται στους 15 βαθμούς και η ωρίμανση στον μείον ένα και διαρκεί τέσσερις εβδομάδες».

Φρέσκια μεν, ακριβή δε

Η φρέσκια κερκυραϊκή μπίρα έχει διάρκεια ζωής 45 μέρες και πρέπει να μεταφέρεται και να φυλάσσεται όπως ακριβώς το φρέσκο γάλα: σε ψυγείο. Για να ελεγχθούν η ποιότητα και οι συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, η διακίνηση γίνεται αποκλειστικά με ψυγεία.

Ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής, ωστόσο, επιβαρύνει σημαντικά το κόστος και η φρέσκια μπίρα φτάνει στα ράφια του σουπερμάρκετ σε τιμή 1,95-2,10 ευρώ ανά φιάλη 500 ml.

Ξανθιά και μαύρη

Η φρέσκια μπίρα της Corfu Beer παράγεται μέχρι στιγμής σε δύο τύπους: ξανθοκόκκινη με φρουτώδη γεύση και σκουρόχρωμη «μπίτερ μπράουν» με ελαφρά πικράδα και πολλά αρώματα. Το φετινό καλοκαίρι η εταιρεία διέθεσε 80.000 φιάλες, ενώ την ερχόμενη χρονιά προγραμματίζει να αυξήσει την παραγωγή της στις 500.000 φιάλες, ώστε να γίνει κερδοφόρα από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνουμε επενδύσεις τέτοιου είδους στην Ελλάδα», λέει ο Σπ. Καλούδης. «Ο κόσμος αγκαλιάζει τις μικρές εταιρείες με υψηλής ποιότητας προϊόντα. Αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας. Εύχομαι ο κάθε νομός, η κάθε περιοχή να έχει το δικό του ζυθοποιείο και πολλές τοπικές μπίρες. Είναι το πρώτο προϊόν στη χώρα μας με κατανάλωση εκατ. λίτρων...».


iefimerida
Published in Κοινωνία
Σελίδα 12390 από 13636

336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250