Οικονομία στο ρεύμα : Πώς να το καταφέρετε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 15:34

Οικονομία στο ρεύμα : Πώς να το καταφέρετε

Οικονομία στο ρεύμα : Πώς να το καταφέρετε

Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος σας φαίνεται αρκετά υψηλός και θα θέλατε να τον μειώσετε και να κάνετε οικονομία ; Κουραστήκατε να πληρώνετε υψηλά ποσά με φαινομενικά περιορισμένη χρήση του ρεύματος σε καθημερινή βάση ; Σας έχουμε την λύση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να γνωρίσετε απλούς τρόπους εξοικονόμησης.

Μην ξεχνάτε τα φώτα

Μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό αλλά το να έχουμε τα φώτα του σπιτιού μας ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλη του την έκταση δεν είναι και το καλύτερο για τον λογαριασμό μας. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιούμε το φως της ημέρας τις πρωινές ώρες ανοίγωντας τις κουρτίνες μας και τις βραδινές ώρες τα απολύτως απαραίτητα φώτα αναμμένα. Αν ας πούμε πάμε στο μπάνιο όταν βγούμε καλό θα ήταν να κλείσουμε το φως γιατί σε βάθος χρόνου θα δούμε διαφορά στον λογαριασμό μας.

Θερμοσίφωνας με μέτρο

Όταν μιλάμε για ζεστό νερό έχει να κάνει ξεκάθαρα με την προτίμηση του καθενός το πόσο ζεστό θα είναι το νερό του στο μπάνιο όμως υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει την προτίμηση από την υπερβολή. Αλλά ακόμη και αν δεν αναφερθούμε σε αυτό, το λιγότερο που μπορούμε να προσέξουμε είναι την διάρκεια που θα έχουμε αναμμένο τον θερμοσίφωνα ή ακόμα καλύτερα την ώρα που θα επιλέξουμε να κάνουμε μπάνιο. Αυτό γιατί αν διαθέτουμε στο σπίτι μας ηλιακό θερμοσίφωνα το νερό κατά τις μεσημεριανές ώρες θα είναι σίγουρα ζεστό σε αντίθεση με το βράδυ και έτσι μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα αποφεύγοντας να ανάψουμε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα τις βραδινές ώρες.

Μαγειρική - Πλύσιμο ρούχων - Πρίζες

Μπορεί να μην είναι εμφανές αλλά η μαγειρική και συγκεκριμένα ο φούρνος καίει αρκετό ρεύμα και ιδιαίτερα όταν κάνουμε λάθη όπως η άσκοπη προθέρμασνη του φούρνου ή το ζέσταμα νερού ενώ μπορούμε κάλλιστα να το ζεστάνουμε εύκολα και γρήγορα σε ένα βραστήρα. Επίσης ένα σημαντικό λάθος είναι όταν χρησιμοποιούμε σκεύη που δεν εφαρμόζουν καλά πάνω στο μάτι καθώς έτσι δίνουμε την εντύπωση στην συσκευή πως το αντικείμενο που είναι πάνω δεν έχει ζεσταθεί καθώς επιφάνεια της είναι ακάλυπτη ως ένα βαθμό.

Επίσης το πλύσιμο των ρούχων είναι μέσα στην καθημερινότητα μας όμως μπορούμε να χρησιμοποιούμε το πλυντήριο ρούχων με σύνεση. Το καλύτερο είναι να πλένουμε τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες ρούχων αφού τότε το πλυντήριο δεν θα καταναλώσει αρκετό ρεύμα για να το ζεστάνει. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος να εξοικονομήσουμε ακόμα και από το πλύσιμο ρούχων. Βέβαια εκτός από αυτά ρόλο στον λογαριασμό του ρεύματος παίζουν και οι συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε όμως παρόλα αυτά εξακολουθούμε να έχουμε συνδεδεμένες στην πρίζα. Με αυτόν τον τρόπο αυτές συνεχίζουν να «καίνε» ρεύμα σε αντίθεση με το να τις βγάλουμε από την πρίζα ή να κλείσουμε το πολύπριζο ασφαλείας.

Πάροχος και προσφορές

Ένας θαυματουργός τρόπος να μειώσετε το ποσό πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος είναι η επιλογή του κατάλληλου παρόχου. Μετά από έρευνα και σύγκριση μπορείτε να διαλέξετε και να αλλάξετε πάροχο εύκολα και γρήγορα. Μία πρόταση είναι ο NRG, ο φθηνότερος πάροχος ρεύματος στο Revmaenergy που παρέχει χαμηλές χρεώσεις και σταθερό ρεύμα. Εκτός από τον πάροχο θα μπορούσατε να ψάξετε αν έχετε νυχτερινό τιμολόγιο στο διαμέρισμα που διαμένετε και αν ναι ποιο είναι το ισχύον ωράριο. Κατά τις ώρες αυτές θα έχετε μειωμένη τιμολόγηση και άρα μειωμένο λογαριασμό.




00 inkefalonia general ad 300X250