Στου νερού τα μονοπάτια ή όταν η φύση της Κεφαλλονιάς δεν σταματά να μας εκπλήσσει…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 20:30

Στου νερού τα μονοπάτια ή όταν η φύση της Κεφαλλονιάς δεν σταματά να μας εκπλήσσει…

Είναι αλήθεια πως η φύση της Κεφαλλονιάς δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει, προσφέροντάς μας μαγικές εικόνες. Ειδικά στο ανατολικό τμήμα του νησιού που έχουμε την τύχη να κατοικούμε, οι εναλλαγές του τοπίου είναι τόσες, που κάθε βήμα μας επιφυλάσσει και μία έκπληξη…

Μία όμορφη έκπληξη σε ένα καταπράσινο σημείο στα νότια όρια του Δήμου Σάμης λίγο πριν τον Άγιο Νικόλαο και περίπου 17 χλμ από τα Πουλάτα, είναι και η λίμνη Άβυθος ή Άκωλη όπως την αποκαλούν οι παλαιότεροι. Η μοναδική επίγεια λίμνη της Κεφαλλονιάς με τα καταπράσινα νερά που έχει συνδέσει το όνομά της με αμέτρητους μύθους και δοξασίες. Άλλωστε και το όνομά της οφείλεται στην επικρατούσα μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες αντίληψη, πως η λίμνη δεν είχε πυθμένα! Μία πανέμορφη λίμνη που με λίγη φροντίδα μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη κορυφαίο σημείο ενδιαφέροντος για το Δήμο μας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Λίγα μέτρα μακρύτερα ξεκινά ίσως το ομορφότερο μονοπάτι της Κεφαλλονιάς που καταλήγει στο χωριό Μοναστηράκι και από εκεί είτε στην Ιερά Μονή Άτρου, είτε στον Πόρο. Ένα, δίχως ίχνος υπερβολής, ονειρικό τοπίο που σε προκαλεί να ανακαλύψεις. Μία διαδρομή βγαλμένη λες από παραμύθι, μέσα σε ένα καταπράσινο φαράγγι και παράλληλα με τον Βόχινα που τα κρυστάλλινα νερά του κρατούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι!

Πρόκειται αναμφίβολα για μία υψηλής αισθητικής πεζοπορική διαδρομή στα χνάρια του μυθικού Κέφαλου και του πολυμήχανου Οδυσσέα, με νερόμυλους, μικρούς καταρράκτες, ερείπια προσεισμικών οικισμών, παμπάλαια πέτρινα γεφύρια, αλλά και τις νεότερες ξύλινες γέφυρες που διευκολύνουν το πέρασμα των επισκεπτών.

{https://www.youtube.com/watch?v=4L-67IbJKzk&feature=emb_title}

Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, υπάρχει σε όλα της τα σημεία σήμανση, αλλά και παγκάκια για να ξαποσταίνουν οι περιπατητές!

Φορέστε λοιπόν τα πιο αναπαυτικά σας παπούτσια, προμηθευτείτε νερό και μην χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μία άλλη Κεφαλλονιά, μακριά από τα φώτα και τις πολύβουες παραλίες. Και που ξέρετε… Ίσως πλάι στο πανέμορφο ρυάκι ή στα ριζά ενός υπεραιωνόβιου πλάτανου να συναντήσετε μία νεράιδα του νερού! Και αν είστε τυχεροί, μπορεί και να χορέψετε μαζί της μέχρι να λαλήσει ο μαύρος πετεινός!

Πηγή: poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250