Το κόλπο με την κρέμα σώματος για μεγαλύτερη ενυδάτωση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 12:40

Το κόλπο με την κρέμα σώματος για μεγαλύτερη ενυδάτωση

Η επιδερμίδα του σώματός μας ιδιαίτερα τώρα, το χειμώνα, είναι πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση. Το κρύο, η εναλλαγή από ζεστούς σε κρύους χώρους, αλλά και το γεγονός πως πολλές φορές ξεχνάμε να την περιποιηθούμε όπως πρέπει, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που συμβάλλουν σε αυτό.

Η κρέμα σώματος είναι από τα must have προϊόντα της περιποίησης της επιδερμίδας του σώματός μας. Και όπως σου έχω ξαναπεί, δεν είναι μόνο η βαθιά ενυδάτωση και η απαλότητα που προσφέρει, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από τα σημάδια γήρανσης, διατηρώντας την επιδερμίδα του σώματος νεανική και σφριγηλή.

«Το δέρμα τείνει συχνά να εμφανίζει περισσότερες ρυτίδες και χαλάρωση όταν είναι πιο ξηρό. Τα ίδια συστατικά που ενισχύουν την υγρασία και προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό, βοηθούν επίσης στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Επιπλέον, όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, «τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ τα πεπτίδια μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη του κολλαγόνου».

Ποιο είναι το κόλπο με την κρέμα σώματος που θα σου χαρίσει μεγαλύτερη ενυδάτωση;

Απλό. Το Timing! Εκτός από πρωί- βράδυ ή όταν αισθάνεσαι πως η επιδερμίδα σου σε τραβάει, οι κρέμες αλλά και τα λάδια σώματος, λειτουργούν καλύτερα όταν το δέρμα  είναι βρεγμένο, μιας και με αυτόν τον τρόπο η υγρασία «κλειδώνει» στην επιδερμίδα. Γι αυτό το λόγο, ενδείκνυται να τα χρησιμοποιείς αμέσως μετά το ντους και ενώ δεν έχεις σκουπίσει τελείως με την πετσέτα το νερό από το σώμα σου.

Τι πρέπει να κάνεις: Μόλις τελειώσεις το ντους, στέγνωσε απαλά και ταμποναριστά την επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας μια πετσέτα και, στη συνέχεια, άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα, αναμειγνύοντάς την με μερικά σταγονίδια νερού που ενδεχομένως να παραμένουν στην επιφάνειά της.  Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσεις τη μέγιστη δυνατή ενυδάτωση. Αν θέλεις να δώσεις μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης στο ξηρό/ αφυδατωμένο σου δέρμα, δεν έχεις παρά να απλώσεις λίγη ποσότητα από ένα έλαιο σώματος πρώτα και έπειτα την κρέμα σώματος.




00 inkefalonia general ad 300X250