To ιστορικό Tiffany’s στη Νέα Υόρκη μετακόμισε -Δείτε το νέο εμβληματικό κτίριο [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 21:00

To ιστορικό Tiffany’s στη Νέα Υόρκη μετακόμισε -Δείτε το νέο εμβληματικό κτίριο [εικόνες]

Ιλιγγος στην 5th Avenue στη Νέα Υόρκη: 114.179 αστρονομικής αξίας και λάμψης δημιουργίες του οίκου Tiffany’s απομακρύνονται από το ιστορικό κατάστημα το οποίο για δυο χρόνια θα μπει σε φάση ανακατασκευής.

Το νέο στρατηγείο της φίρμας -ιδιοκτησίας Tραμπ- βρίσκεται λίγα μέτρα παραδίπλα και αποτελεί αρχιτεκτονική πρόκληση.

Εκεί όπου στεκόταν η Οντρεϊ Χεπμπορν, με την τιάρα στα μαλλιά και το μαύρο φόρεμα Givency τρώγοντας κρουασάν, στο κατάστημα που έγινε τοπόσημο της Νέας Υόρκης ήδη από το 1940, στο Τiffany’s επικράτησε τις τελευταίες μέρες μια κατάσταση αναβρασμού και καθαρόαιμου αστικού σουρεαλισμού. Ανδρες της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το κτήριο στην Πέμπτη Λεωφόρο και την μικρή απόσταση ως και την 6 East 57th street όπου θα λειτουργήσει ως και το τέλος του 2021 το νέο κεντρικό κατάστημα του οίκου Tiffany’s, αφού στο ιστορικό της χώρο (flagship) θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής. Το νέο κτίριο ανήκει στον Trump Organization και βρίσκεται πολύ κοντά στον Τrump Tower. Mάλιστα ο οίκος Tiffany's έχει διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν ότι εξαιτίας των συγκεντρώσεων έξω από τον Trump Tower και της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας είχαν πληγεί οι πωλήσεις της...


To αίθριο με το κεντρικό ασανσέρ στο νέο, προσωρινό, κατάστημα του Τiffany's στη Νέα Υόρκη / Photo Credit: Tiffany & Co

Η επιχείρηση μεταφοράς των 114.179 αντικειμένων υψηλής αξίας, έχει επιστρατεύσει 30 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, εξειδικευμένο προσωπικό μεταφορών, ενώ 300 κάμερες μέσα στα δύο καταστήματα αλλά και στον δρόμο που τα ενώνει λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Δαχτυλίδια με τις πολύτιμες και μυθοποιημένες πέτρες αξίας από 4.000 δολάρια ως 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων μεταφέρονται μαζί με άλλα κοσμήματα και αντικείμενα για το σπίτι. Mεταφέρονταν σε ειδικά καροτσάκια με διπλή κλειδαριά, τυλιγμένα ερμητικά με ένα ειδικό πλαστικό φιλμ.


H εξωτερική όψη του νέου κτιρίου του οίκου κοσμημάτων / Photo Credit: Tiffany & Co

Το νέο κατάστημα άρχισε να λειτουργεί τη Δευτέρα, με κυρίαρχο το ψυχρό γαλάζιο χρώμα του οίκου. Κυρίαρχο στοιχείο του κτιρίου όπου στεγαζόταν το μεγαλύτερο κατάστημα της Nike στη Νέα Υόρκη, είναι ένα αίθριο που ξεκινά από το ισόγειο και φτάνει ως την οροφή του κτιρίου, με ένα γαλάζιο (φυσικά) ασανσέρ. Ο χώρος έχει έντονες αναφορές αρτ ντεκό, διατηρώντας έναν χαρακτήρα παιγνιώδη. Τσιμέντο, ατσάλι, στοιχεία από νίκελ κυριαρχούν, μαζί με τα μοτίβα που έχουν ταυτιστεί με τον οίκο Tiffany’s, τα Flora, Fauna, Wheat Leaf.

Xαρακτηριστική εικόνα του εσωτερικού / Photo Credit: Tiffany & Co

Το ιστορικό κτίριο του οίκου που μπαίνει σε φάση μεταμόρφωσης - δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει λίγους μήνες μετά την εξαγορά του Tiffany's από τον γαλλικό όμιλο LVMH- αποκτήθηκε το 1940 και ξοδεύτηκαν τότε 2.485.000 δολάρια για την κατασκευή του.

Πηγή: iefimerida