8 τρόποι να «φρεσκάρετε» τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 01:31

8 τρόποι να «φρεσκάρετε» τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς ευρώ

Ποιος σας είπε ότι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας χρειάζεστε χρήματα; «Φρεσκάρετε» τον προσωπικό σας χώρο με έξυπνες συμβουλές, χωρίς καν να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Η αισθητική είναι προσωπικό θέμα και με αυτή ως «μπούσουλα» μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται ολοκαίνουργιο. Είτε είστε τύπος κλασικός, είτε αγαπάτε το μίνιμαλ ή ακόμα και το ρουστίκ, δείτε τις βασικές «αρχές» για να ανανεώσετε τον χώρο σας…εντελώς ανέξοδα.

  • Βήμα 1ο

Καθαρίστε τον χώρο, που θέλετε να ανανεώσετε. Βγάλτε από το δωμάτιο (π.χ το σαλόνι) καναπέδες, καρέκλες, χαλιά και ό,τι έχετε κρεμασμένο στους τοίχους και καθαρίστε το εξονυχιστικά. Έτσι θα έχετε μια ολοκάθαρη «παλέτα» ζωγραφικής για να δημιουργήσετε από την αρχή.

  • Βήμα 2ο

Οι περισσότεροι έχετε στο σπίτι σας παλιά χρώματα και υλικά για βάψιμο. Εκμεταλλευτείτε το. Ανακατέψτε τα παλιά σας χρώματα και δημιουργήστε νέες αποχρώσεις, με τις οποίες μπορείτε να βάψετε απλά έναν τοίχο…έτσι για αλλαγή.

8 τρόποι να «φρεσκάρετε» τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς ευρώ (3)

  • Βήμα 3ο

Αλλάξτε θέση στα έπιπλα. Παίξτε με τα αντικείμενα, που έχετε ήδη στο χώρο σας και αλλάξτε διάταξη. Λίγο πιο αριστερά ο καναπές, λίγο στα δεξιά το έπιπλο της τηλεόρασης ή ακόμα και σε άλλο δωμάτιο μία καρέκλα και ο χώρος θα μοιάζει διαφορετικός.

  • Βήμα 4ο

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα κάδρα και τους πίνακες, που ενδεχομένως να έχετε κρεμασμένα στους τοίχους του σπιτιού σας. Bonus: με τα χρώματα που βάψατε τους τοίχους, βάψτε τις κορνίζες από τα παλιά σας κάδρα (τα οποία δεν θα …κλαίτε αν κάτι δεν πάει καλά).

  • Βήμα 5ο

Εάν πάλι δε «ρισκάρετε» με το βάψιμο, μπορείτε να επιχειρήσετε ένα κολάζ. Πάρτε ένα παλιό κομμάτι κόντρα πλακέ ή έναν παλιό πίνακα, που δε θέλετε πια και δημιουργήστε τη δική σας ζωγραφιά με φωτογραφίες, εικόνες ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Εναλλακτικά μπορείτε να το επιχειρήσετε και σε μια γωνιά του τοίχου σας…οι πιο τολμηροί.

8 τρόποι να «φρεσκάρετε» τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς ευρώ (4)

  • Βήμα 6ο

Έχει έρθει η ώρα να παίξετε με τα υφάσματα. Τα ριχτάρια για τους καναπέδες συνήθως είναι ακριβό «σπορ» για να τα αλλάζετε κάθε λίγο και λιγάκι. Ψάξτε στις ντουλάπες σας για παλιά υφάσματα και αυτοσχεδιάστε. Παπλωματοθήκες, κουβέρτες ακόμα και κουρτίνες, που δε χρησιμοποιείτε μπορούν να δημιουργήσουν το νέο σας σκηνικό.

  • Βήμα 7ο

Αυτά που επίσης είναι πολύ ιδιαίτερα και κάνουν τον χώρο ξεχωριστό είναι τα …κουμπιά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά μία καλή τεχνική για να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να ράψετε παλιά κουμπιά (ή ακόμα και άλλα αντικείμενα όπως σκουλαρίκια) στα μαξιλάρια του καναπέ σας. Απλά ράψτε ότι μπορεί να βάλει η φαντασία σας και ταιριάζει στην αισθητική σας.

  • Βήμα 8ο

Τα μαξιλάρια είναι μία πολύ καλή εναλλακτική αν δεν έχετε… καρέκλες. Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα, γεμίστε το με άλλα παλιά υφάσματα ή μαξιλάρια, ράψτε το και δημιουργήστε το δικό σας πουφ.

8 τρόποι να «φρεσκάρετε» τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς ευρώ (2)

  • Βήμα 9ο

Οι κουρτίνες από την άλλη είναι το υλικό εκείνο, που αλλάζει τελείως την όψη του χώρου σας. Απλά αλλάξτε τους… δωμάτιο και θα έχετε την αίσθηση ότι αγοράσατε καινούργιες. Μην ξεχνάτε ότι το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα χαλιά σας, δίνοντας στο χώρο άλλη αίσθηση.

  • Βήμα 10ο

Θυμηθείτε ότι η διακόσμηση, που κάνετε είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία και για… ξεσκαρτάρισμα. Βάλτε σε μία κούτα ό,τι δε θέλετε πλέον να υπάρχει στον χώρο σας, αλλά μη την πετάξετε. Φυλάξτε τη στο πατάρι, την αποθήκη ή όπου αλλού έχετε χώρο και την επόμενη φορά, που θα θελήσετε να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, εκμεταλλευτείτε τη με πιο …φρέσκια ματιά.

Και μη ξεχνάτε τη βασική αρχή: αυτοσχεδιάστε και διασκεδάστε το.

Πηγή: clickatlife.gr