Αγριογούρουνο λεμονάτο με πατάτες!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 13:06

Αγριογούρουνο λεμονάτο με πατάτες!

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 2 κιλά μπούτι από αγριογούρουνο, χωρίς τα κόκαλα

Για τη μαρινάδα

  • 50 γρ. μέλι
  • 500 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το κρέας

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 στικ σέλερι καθαρισμένα από τις ίνες τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1.5 κιλό πατάτες
  • φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το κρασί, τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο, τους σπόρους κόλιανδρου, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε όλο το ζουμί από τη μαρινάδα.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σέλερι, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το ζουμί της μαρινάδας, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 2.5 ώρες.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκατοστα  και τις τοποθετούμε μαζί με το αγριογούρουνο.
  • Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.

akispetretzikis.com




fraport-mobile