Αγριογούρουνο λεμονάτο με πατάτες!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 2 κιλά μπούτι από αγριογούρουνο, χωρίς τα κόκαλα
Για τη μαρινάδα
- 50 γρ. μέλι
- 500 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
Για το κρέας
- 2 κρεμμύδια
- 2 στικ σέλερι καθαρισμένα από τις ίνες τους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1.5 κιλό πατάτες
- φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το μέλι, το κρασί, τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο, τους σπόρους κόλιανδρου, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
- Σουρώνουμε και κρατάμε όλο το ζουμί από τη μαρινάδα.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σέλερι, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το ζουμί της μαρινάδας, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 2.5 ώρες.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκατοστα και τις τοποθετούμε μαζί με το αγριογούρουνο.
- Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.
akispetretzikis.com
Μοιράσου: