777x: Το «ιπτάμενο» μέγαρο της Boeing που κόβει την ανάσα -Ταξιδεύεις σε... διαμέρισμα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 09:14

777x: Το «ιπτάμενο» μέγαρο της Boeing που κόβει την ανάσα -Ταξιδεύεις σε... διαμέρισμα [εικόνες]

Το κόστος του θα φθάνει τα 400 εκ. δολάρια 

Την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία σε πελάτες με πολύ παχιά πορτοφόλια υπόσχεται να προσφέρει η Boeing Business Jets μ’ ένα ιδιωτικό υπερπολυτελές αεροσκάφος, που θα μπορεί να πετά χωρίς ενδιάμεση στάση από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ.

Ο λόγος για το κόστους 400 εκ. δολαρίων ιδιωτικό jet  BBJ 777X, που παρουσίασε προ ημερών στο Middle East Business Aviation Association Show στο Ντουμπάι και το οποίο ο επικεφαλής μηχανικός του project Τέρι Μπίζχολτ χαρακτήρισε «το αποτελεσματικότερο δικινητήριο τζετ που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία των εμπορικών πτήσεων».

Το κόστος του 777x θα φθάνει τα 400 εκ. δολάρια (Φωτογραφία: Boeing)

Το εντυπωσιακό αεροσκάφος, που ξένα ΜΜΕ βάφτισαν «ιπτάμενο μέγαρο», θα διαθέτει μεταξύ άλλων πολυτελέστατη τραπεζαρία και μπάνια με μαρμάρινα δάπεδα και hi-tech ντουζιέρες, υπνοδωμάτια, που το καθένα θα έχει από δύο γκαρνταρόμπες, συρταριέρες, παπουτσοθήκες κι έναν λουσάτο καθρέφτη απέναντι από το κρεβάτι.

To lounge του αεροσκάφους, που σχεδίασε η Jet Aviation (Φωτογραφία: Jet Aviation)To lounge του αεροσκάφους, που σχεδίασε η Jet Aviation (Φωτογραφία: Jet Aviation)

To υπερπολυτελές μπάνιο κόβει την ανάσα (Φωτογραφία: Jet Aviation)To υπερπολυτελές μπάνιο κόβει την ανάσα (Φωτογραφία: Jet Aviation)

Τον εσωτερικό σχεδιασμό έχουν αναλάβει οι εταιρείες Jet Aviation, Greenpoint Technologies και Unique Aircraft Design.

Σύμφωνα με ένα άλλο concept το τζετ θα περιλαμβάνει δύο μπάνια με μωσαϊκό, ιδιωτικό μπαρ εξοπλισμένο με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, χώρο κινηματογράφου κι ένα ατμόλουτρο.

To master bedroom που υπογράφει η Unique Aircraft Design (Φωτογραφία: Unique Aircraft Design)To master bedroom που υπογράφει η Unique Aircraft Design (Φωτογραφία: Unique Aircraft Design)

Boeing θα δημιουργήσει δύο εκδοχές -το 777-8 και το 777-9- και με τη μείωση του αριθμού των επιβατών στο δεύτερο θα αυξηθούν κατά 44% οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα μπορεί να διανύσει πετώντας χωρίς ενδιάμεση στάση από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ.

H σουίτα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του 777x (Φωτογραφία: Greenpoint Technologies)H σουίτα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του 777x (Φωτογραφία: Greenpoint Technologies)

Το αεροσκάφος, στο οποίο κανονικά χωρούν από 350 έως 425 επιβάτες, αναμένεται να ξεκινήσει του χρόνου δοκιμαστικές πτήσεις και να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2020.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Boeing Business Jets Γκρεγκ Λάξτον «οι πιο εκλεκτοί πελάτες μας θέλουν να ταξιδεύουν στον καλύτερο χώρο, με άνεση και να πετούν απευθείας στον προορισμό τους. Το νέο BBJ 777X θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό, όπως κανένα άλλο αεροσκάφος πριν από αυτό, επαναπροσδιορίζοντας τα VIP ταξίδια μεγάλων αποστάσεων».

iefimerida.gr