Μωβ πατάτα Περού - Αξίζει να την δοκιμάσεις

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 11:22

Μωβ πατάτα Περού - Αξίζει να την δοκιμάσεις

Η αλήθεια είναι ότι την μωβ περουβιανή πατάτα, δεν την συναντάμε συχνά σε ένα ελληνικό οικογενειακό τραπέζι.

Οι σεφ όμως ανά τον κόσμο, λατρεύουν να τη συμπεριλαμβάνουν στα πιάτα τους όχι μόνο για το εντυπωσιακό μωβ χρώμα της αλλά και για την ιδιαίτερη, εκλεπτισμένη γεύση της.

Σίγουρα όμως και για τα συστατικά της που ίσως δεν γνώριζες ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό σου! 

Ας ξεκινήσουμε, μαθαίνοντας λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο είδος πατάτας. Η Solanum chacoense ή αλλιώς πατάτα Περού, κοινώς μωβ πατάτα αποτελεί ένα σπάνιο είδος και οι "ρίζες" της κρατούν από πολύ παλιά, αφού πρόκειται για μια αρχαία ποικιλία. 

Οι ανθοκυανίνες - μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών που περιέχει την καθιστούν ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Σύμφωνα με έρευνες αποτελεί μια εξαιρετική τροφή με αντιδιαβητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιυπερτασικές ιδιότητες. Για να την προτιμήσεις, αρκεί μόνο να γνωρίζεις ότι συγκριτικά με μια κοινή, λευκή πατάτα, η μωβ πατάτα υπερτερεί έως και δέκα φορές περισσότερο σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών. 

Δεν περιέχει γλουτένη και είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι διατηρεί όλες τις ιδιότητές της και μετά το μαγείρεμα, γεγονός που αδιαμφισβήτητα σε παρακινεί να την εντάξεις στην διατροφή σου. 

Όσο για την γεύση της;

Με μία μόνο μπουκιά, νιώθεις έντονα την πατάταμε μια απαλή γεύση που θυμίζει κάστανο! 

Η υφή της σε μεγάλο βαθμό είναι αμυλώδης και γι' αυτό ο πουρές που θα φτιάξεις, χρησιμοποιώντας την θα είναι εξαιρετικός! 

Μαγείρεψέ την όπως ακριβώς θα έκανες με μια συνηθισμένη λευκή πατάτα και δημιούργησε τα πιο ευφάνταστα, χρωματιστά πιάτα για το επόμενο τραπέζι που θα διοργανώσεις, εντυπωσιάζοντας και παράλληλα δίνοντας στα αγαπημένα σου πρόσωπα μια τροφ​ή με υψηλή διατροφική αξία. 

lifeis.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250