Πέννες με μανιτάρια και σκόρδο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 10:26

Πέννες με μανιτάρια και σκόρδο

Απίθανη συνταγή για μακαρόνια σε πλούσια σάλτσα μανιταριών με κρεμμύδι, κρασί και σκόρδο.


Υλικά

  • 300 γραμμάρια πέννες (επιλέξτε ολικής, πιο υγιεινές)
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente
  • Πλύντε και κόψτε τα μανιτάρια σε κομμάτια
  • Κόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό
  • Σε τηγάνι λιώστε το βούτυρο και ροδίστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Ρίξτε το κρασί, αφήστε να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά
  • Αναμείξτε την σάλτσα με τις πέννες, σερβίρετε καυτά τα μακαρόνια, προτείνετε παρμεζάνα από πάνω

iefimerida.gr