5 tips για να επιλέξετε το ιδανικό καλοκαιρινό φόρεμα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 14:04

5 tips για να επιλέξετε το ιδανικό καλοκαιρινό φόρεμα

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή «επιβάλλουν» να φοράμε άνετα και αέρινα ρούχα.

 

Γι αυτό τα φορεματα θεωρούνται must για το καλοκαίρι.

Διαβάστε στη συνέχεια 5 ερωτήματα που χρειάζεται να θέσετε στον εαυτό σας προκειμένου να αγοράσετε το ιδανικό φόρεμα για εσάς!

#1 Πόσο συχνά θα φορέσω αυτό το φόρεμα;

Αν το καλοκαίρι συνήθως φοράτε φορέματα, σίγουρα θα χρειαστείτε ένα ακόμη για να ανανεώσετε την καθημερινή σας εμφάνισή. Επιλέξτε αποχρώσεις που δεν έχετε ήδη στη ντουλάπα σας, ώστε να κάνετε την αλλαγή και να γίνει αντιληπτή. Σε περίπτωση που το ενδυματολογικό σας στιλ περιορίζεται σε τζιν και μακό τοπάκια, το πιθανότερο είναι να μην χρειάζεστε ένα ακριβό φόρεμα στη γκαρνταρόμπα σας.

#2 Σε ποιες περιστάσεις μπορώ να το φορέσω;

Το ιδανικό είναι να αγοράσετε ένα φόρεμα «πασπαρτού», που να μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα από πρωινό σε… βραδινό! Αν εργάζεστε σε χώρο με αυστηρό dress code, επιλέξτε ένα midi φόρεμα που αναδεικνύει τη θηλυκότητά σας χωρίς να είναι προκλητικό. Αν χρειάζεστε ένα φόρεμα για τις διακοπές σας, διαλέξτε ένα αέρινο σε παλ αποχρώσεις ή με floral σχεδιο που είναι πολύ της μόδας. Προτού βγείτε στην αγορά για να ψωνίσετε, δείτε ποιο στιλ φορέματος λείπει από τη ντουλάπα σας και μετά καταλήξτε στην απόφασή σας.

#3 Πόσο πολύ σου αρέσει αυτό το φόρεμα;

Συμβαίνει συχνά να λέμε «το λατρεύω αυτό το φόρεμα» αλλά τελικά το ξεχάσαμε και δεν το αποκτήσαμε ποτέ, ενώ είχαμε την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουμε. Πόσο πολύ λοιπόν, «αγαπήσατε» το φόρεμα που είδατε στη βιτρίνα; Μήπως σας μπερδεύει η επιθυμία για shopping; Ελέγξτε για μερικές ημέρες τις αντιδράσεις σας κάθε φορά που ετοιμάζεστε να ντυθείτε: σας περνάει από το μυαλό να είχατε στη διάθεσή σας το φόρεμα εκείνο που είδατε στην αγορά; Αν όχι, καλύτερα να μην το αγοράσετε.

#4 Ταιριάζει στην ηλικία και τον σωματότυπό σας;

Βλέπετε στις βιτρίνες των καταστημάτων να «κυριαρχούν» τα πιο μοδάτα σχέδια φορεμάτων της σεζόν και επειδή θέλετε να ακολουθείτε τις τάσεις της μόδας, αγοράζετε ένα trendy κομμάτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλήθεια, σας κολακεύει; Επιλέξτε το φόρεμα που θα αγοράσετε βάσει της ηλικίας σας και του σωματότυπού σας -είναι αδύνατο να ταιριάζουν όλες οι γραμμές ενδυμάτων σε όλες τις σιλουέτες!

#5 Χρειάζομαι όντως καινούρια φορέματα να αγοράσω;

Η επιλογή των ρούχων αποτελεί φυσικά, προσωπική υπόθεση του καθενός. Η λογική ωστόσο υπαγορεύει ότι αν έχετε παραδείγματος χάριν ένα, δύο, τρία μαύρα καλοκαιρινά φορέματα στη ντουλάπα σας, σίγουρα δεν χρειάζεστε και ένα τέταρτο! Αν όμως, επιθυμείτε να αγοράσετε ένα φόρεμα διαφορετικό από εκείνα που διαθέτετε ήδη, τότε ναι, πράγματι χρειάζεστε ένα καινούριο για να ανανεωθείτε. Μεγάλη προσοχή! Μην παρασύρεστε από τις προσφορές και προμηθεύεστε φορέματα πανομοιότυπα μόνο και μόνο επειδή ήταν σε έκπτωση. Θέστε τα 5 ερωτήματα στον εαυτό σας, δοκιμάστε τα φορέματα, σκεφτείτε με ψυχραιμία και ύστερα αγοράστε. 




00 inkefalonia general ad 300X250