Τα 11 ακριβότερα γιοτ στον κόσμο [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 13:45

Τα 11 ακριβότερα γιοτ στον κόσμο [εικόνες]

Πολιτικοί, επιχειρηματίες και παντός φύσεως πλούσιοι άνθρωποι αρέσκονται να δαπανούν εκατομμύρια ή και σε ορισμένες περιπτώσεις δισεκατομμύρια προκειμένου να αποκτήσουν μεγάλα και υπερπολυτελή γιοτ.


Τα γιοτ αυτά προφανώς δεν είναι κάποια απλά σκάφη, καθώς οι παροχές που έχουν είναι κυριολεκτικά αδιανόητες: πισίνες, ελικοδρόμια, γήπεδα μπάσκετ, αίθουσες συναυλιών, κινηματογράφοι είναι κάποιες από τις ανέσεις που προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε ποια είναι τα 11 ακριβότερη σκάφη του κόσμου αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με το Business Insider:

1. History Supreme - 4,8 δισ. δολάρια

Το History Supreme ανήκει σε έναν Μαλαισιανό επιχειρηματία και είναι το ακριβότερο γιοτ του κόσμου και αυτό γιατί μεγάλο μέρος του είναι κατασκευασμένο από χρυσό.

2. Eclipse – 1,9 δισ. δολάρια

Το Eclipse ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και διαθέτει δύο ελικοδρόμια, 24 καμπίνες, μια ντίσκο, δύο πισίνες και πολλά δωμάτια σάουνας.

3. Azzam – 600 εκατ. δολάρια

Το Αzzam είναι το μακρύτερο σκάφος στον κόσμο αλλά το περίεργο είναι πως κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτητς του. Τα σενάρια κάνουν λόγο ότι το γιοτ ανήκει σε κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι ενώ οι φήμες αναφέρουν επίσης πως στο εσωτερικό του διαθέτει ακόμη και υποβρύχιο με σύστημα πυραυλικής άμυνας.

4. Rising Sun – 590 εκατ. δολάρια

Ιδιοκτήτης του Rising Sun είναι ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Γκέφεν..Το γιοτ αυτό διαθέτει ένα γήπεδο μπάσκετ και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 18 καλεσμένους. Μάλιστα, στο παρελθόν ο Γκέφεν έχει φιλοξενήσει τους Ομπάμα.

5. Serene Yacht – 560 εκατ. δολάρια

Το Serene Yacht ανήκει από το 2015 και έπειτα στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

6. Motor Yacht A – 400 εκατ. δολάρια

Το Motor Yacht A ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Αντρέι Μελνιτσένκο και διαθέτει τρεις πισίνες και επτά πολυτελέστατες καμπίνες.

7. Dubai yacht - 400 εκατ. δολάρια

Το Dubai Yacht ανήκει στον πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Μέσα διαθέτει μια πισίνα, κυλιόμενες σκάλες και ελικοδρόμιο ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως 24 καλεσμένους.

8. Al Said - 300 εκατ. δολάρια

Το Al Said ανήκει στον Σουλτάνο του Ομάν. Το τεράστιο αυτό γιοτ έχει μια ολόκληρη αίθουσα συναυλιών που χωράει ορχήστρα 50 ατόμων.

9. Dilbar - 256 εκατ. ευρώ

Το Dilbar ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Άλισερ Ουσμάνοφ και είναι το βαρύτερο γιοτ του κόσμου (ζυγίζει 15.917 τόνους).

10. Al Mirqab - 250 εκατ. δολάρια

Το Al Mirqab ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ αλ Θάνι και μπορεί να φιλοξενήσει έως 24 άτομα.

11. Octopus - 200 εκατ. δολάρια

Το Octupus ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν. Διαθέτει 41 σουίτες, δύο ελικόπτερα, μια πισίνα, μια αίθουσα κινηματογράφου, ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα στούντιο ηχογράφησης.