Ένα διαμέρισμα 25 τ.μ. στον Λυκαβηττό με θέα όλη την "Αθήνα πιάτο" λατρεύεται στο Airbnb

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 08:29

Ένα διαμέρισμα 25 τ.μ. στον Λυκαβηττό με θέα όλη την "Αθήνα πιάτο" λατρεύεται στο Airbnb

Από την Μαγδαληνή Μαυρίκη, αρχιτέκτων στο γραφείο ΜΑΜΑ project.


Το έργο αυτό αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του γραφείου μας, καθώς έχει μοναδική θέα στην Αθήνα. Είναι ένα μικρό studio 25 τετραγωνικών μέτρων στο Κολωνάκι με τεράστια ιδιωτική ταράτσα από την οποία βλέπει κανείς έως και την Αίγινα. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να το διαρρυθμίσει με σκοπό να μπορεί να το εκμεταλλευτεί ενοικιάζοντάς το στην πλατφόρμα Airbnb, επομένως κατά τη διαδικασία του interior & exterior design δώσαμε ιδιαίτερη βάση στα υλικά, στα έπιπλα, στο φωτισμό και στα διακοσμητικά στοιχεία ώστε να είναι ελκυστικό σε κάποιον που θα το χρησιμοποιήσει έστω και για ένα βράδυ. 

Εσωτερικά ένας ενιαίος χώρος διημέρευσης αποτελεί κουζίνα, καθιστικό / χώρο ύπνου, ενώ τα μπάνιο είναι μεγάλο με ένα ενιαίο άνοιγμα με θέα, και υλικά σε τόνους του μαύρου, του λευκού και του γκρι. Στον εξωτερικό χώρο, που αποτελεί και τον κυριότερο χώρο εκμετάλλευσης του σπιτιού, δημιουργούμε γωνιές με διαφορετικές χρήσεις.

Στη μια πλευρά το Jacuzzi με θέα στην πόλη, αλλά και καλυμμένο από πλέγμα ώστε να εξασφαλίζει ιδιοτικότητα, στην άλλη πλευρά μία μεγάλη τραπεζαρία φαγητού, και στη μεγαλύτερη γωνία του χώρου ένα καθιστικό με χαμηλούς φουσκωτούς καναπέδες, πλαισιωμένα από φωτιζόμενες ελιές.

Στο δάπεδο χρησιμοποιούμε ξύλινο deck, χλοοτάπητα και λευκές πέτρες, και για σκίαση χρησιμοποιούμε στρατιωτική τέντα με «πλεγμένα» στοιχεία φωτισμού. Στη διαδικασία σχεδιασμού ο κύριος στόχος ήταν να μην εμποδίζεται από πουθενά-είτε εσωτερικά του σπιτιού, είτε εξωτερικά- η θέα στην πόλη της Αθήνας!

Θα το βρείτε στο portfolio μας:

www.mamaproject.gr και στο www.airbnb.gr

thetoc