Νόστιμες αυγοφέτες με μέλι!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 12:30

Νόστιμες αυγοφέτες με μέλι!

 

Εκτέλεση

Χρόνος ψησίματος 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος,  που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.

Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο να λιώσει. Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.

Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λιγη μαργαρίνη με βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες αυγοφέτες κατά τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ακουμπάμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.

Για να φτιάξετε τέλειες αυγοφέτες κάθε ώρα, χωρίς κανένα κόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο με μέλι και κακάο.

πηγή: boro.gr




00 inkefalonia general ad 300X250