Φτιάχνουμε Ρυζόγαλο με μέλι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 12:51

Φτιάχνουμε Ρυζόγαλο με μέλι

Υλικά Για 2-4 άτομα 200 γραμμάρια ρύζι50 γραμμάρια μέλι1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού1 λίτρο κρύο γάλα2 κουταλιές της σούπας νισεστέ (κορν φλάουρ)100 γραμμάρια ζάχαρηλίγη μαστίχα2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά. Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύουμε με το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.

Χλιαίνουμε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό. Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί). Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο.

newsbeast.gr